Byggmaskiner-Gruppen Sverige utses till Årets Uthyrare i Europa

Publicerad 10/10, 2018 kl. 12:25

Maskinuthyraren Byggmaskiner sopade konkurrensen av mattan genom att ta hem utmärkelsen Årets Uthyrare vid ERAs European Rental Awards i Wien i våras.

Parallellt med European Rental Associations årliga konvent anordnas också det prestigefyllda European Rental Awards. Arrangemanget hölls den 23 maj i Wien och lockade många aktörer från rentalbranschen i Europa. Totalt finns sju olika priskategorier fördelade på Årets uthyrare – Stora bolag, Årets uthyrare – Små och medelstora bolag, Årets uthyrningsprodukt, ERAs tekniska kommittés pris, ERAs Hållbarhetskommittes pris, Årets rentalpersonlighet och Lifetime Achievement Award. Priset har delats ut sedan 2009.

 

Norden i topp

I hård konkurrens med många andra nominerade runt om i Europa tilldelades företaget Byggmaskiner-Gruppen priset i kategorin Årets uthyrare – Små och medelstora bolag. En fantastisk bedrift för företaget från Norrköping. Motiveringen på engelska löd: “Byggmaskiner has an impressive record for consistent growth, as well as serious commitment to the safety of its employees and customers.” 

Översatt till svenska lyder motiveringen ungefär: ”Byggmaskiner har visat ett imponerande resultat för konsekvent tillväxt, liksom ett starkt engagemang för säkerheten bland sina anställda och kunder.”

 “Vi är mitt uppe i en kraftig utveckling av våra digitala lösningar för att svara upp mot de behov som bygg- och anläggningsbranschen har på snabb och korrekt information. Under 2017 utvecklade vi en teknik för att öka säkerheten på våra kunders arbetsplatser och vi tror att det är denna satsning som gjort att vi blivit nominerade”, säger Wille Törnkvist, platschef i Norrköping och den som hållit i projektet.

Byggmaskiner-Gruppen Sverige AB är moderbolag till de tre bolagen Linköpings Byggmaskiner, Mark & Byggmaskiner (Stockholm) och Norrköpings Byggmaskiner. Det är ett familjeföretag med rötter tillbaka till 70-talet då det började med uthyrning av oljeeldade byggtorkar. Företaget är fristående från byggföretag, leverantörer och finansbolag och har växt organiskt varje år sedan starten för 30 år sedan. Koncernen omsatte 2017 ca 60 MSEK och har en god lönsamhet.

Viktigt att nämna är att norska maskinuthyraren Naboen AS fick motta priset som Året uthyrare – Stora bolag. Motivationen var att bolaget växt mycket kraftfullt och samtidigt lyckats behålla och utveckla bolagets unika företagskultur ifråga om kunnande och service till kunden. Även ett annat svenskt företag uppmärksammades vilket var Atlas Copco som fick ERAs tekniska kommittés pris. Man fick priset för att man på ett effektivt sätt lyckats möta rentalmarknadens högt ställda krav ifråga om produkternas beskaffenhet och service. Dessutom tilldelades Cramo ERAs Hållbarhetskommittés pris. Cramo fick priset med motivationen att man som uthyrare ligger i framkant vad gäller sitt hållbarhetstänkande. Priset delas med brittiska uthyraren A-Plant.

 

Sverige snabbast växande ifråga om uthyrning

ERAs årliga konvent och prisutdelning är ett uppskattat arrangemang och lockar inte bara uthyrare och tillverkare från Europa utan hela världen. I år var uthyrningsföretag från 26 länder representerade. Själva konventdelen omfattade ett digert föreläsningsschema med många tillfällen att i arbetsgrupper diskutera branschen och framtidsfrågorna. Statistik som presenterades vid mötet visade tydligt att Sverige är den snabbast växande marknaden för uthyrning till bygg- och anläggningsbranschen i Europa. Den svenska marknaden omsätter idag cirka 15 miljarder SEK årligen. Juryn för European Rental Awards består av ett antal chefer för ledande uthyrnings- och tillverkande bolag i Europa. Den nuvarande juryn består av Manitous VD, Michel Denis, VD för franska uthyraren Loxam,  Gérard Déprez, Chefredaktören för tidningen International Rental News, Murray Pollok, CGR Eddilizias VD, Pierre-Nicola Fovini, ERAs sekreterare, Michel Petitjean samt ERAs ordförande tillika VD för nederländska uthyrningskedjan Boels, Pierre Boels.

Tidningen vill ta tillfället i akt och gratulera vinnarna till dessa prestigefyllda utmärkelser, särskilt Byggmaskiner-Gruppen till Årets Uthyrare.

www.byggmaskiner.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×