Case lanserar ny serie av kompaktlastare

Publicerad 16/6, 2020 kl. 15:04

På ConExpo 2020 i Las Vegas lanserade Case en ny generation band- och hjulburna kompaktlastare. Det är totalt fem bandburna och nio hjulburna modeller i den nya B-serien som både har radiella och vertikala lyftmönster.

De nya modellerna har en rad förbättringar rörande förarkomfort och säkerhet. B-serien behåller ramen och utformningen från de tidigare Case-lastarna, men med viktiga driftssystem ombyggda för högre prestanda. Dessa är integrerade med nya kontroll- och operatörsgränssnitt. De nya kompaktlastarna har ett omarbetat operatörsgränssnitt, inklusive nya vänster- och högerknappar på alla modeller, med enkel tryckknappstart, enkelt gasreglage och intuitiva omkopplare.

Maskinföraren kan välja mellan mekaniska och elektrohydrauliska kontroller när de specificerar sin maskin. En helt ny åtta-tums LCD-multifunktionsskärm med backkamera kommer med alla elektrohydrauliska modeller. Dessutom ger de elektrohydrauliska modellerna ytterligare enkelhet genom att man kan växla mellan ISO- och H-driftsmönster med en knapptryckning. Den nya åtta tums LCD-multifunktionsskärmen fungerar som en kommandocentral för maskinen. Den inkluderar säkerhetskamera som är synlig i skärmdisplayen med maskindata. Kameran fungerar både framåt och bakåt och förbättrar B-seriens synlighet med större arbetsplatsperspektiv och kontroll. 

Maskinerna kommer även med en ny elektrohydraulisk kontrollprestanda. Operatörerna kan ställa in maskinens prestanda till låg, måttlig eller aggressiv, eller oberoende ställa in lutnings-, lyft- och körhastighet, såväl som lastararm och körkontroll för att bäst anpassa maskinen till det aktuella jobbet. Med kryphastighetsfunktionen är det möjligt för maskinföraren att ställa in maskinhastigheten i krypfart medan de separat ställer in det aktuella redskapet via gasspjället för optimal användning av hydrauliska redskap med hög kapacitet, som exempelvis asfaltsfräsar och hydraulfräsar.

De nya kompaktlastarna har 360 graders runtomsikt samt backkamera och en hyttbred backspegel. Den låga ingångströskeln och den stora framrutan ger sikt framför maskinen och ned till fästet. Stora sidofönster och en stor böjd bakruta möjliggör sikt på sidorna och bakom maskinen. Låg lutande bakre motorhuv och ett lågt aggregat tryggar bakåtsikt.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×