Charlottenbergs Shoppingcenter valde Weycor

Publicerad 6/3, 2023 kl. 14:59

När drift och underhållsavdelningen på Thon Property som äger Shoppingcentret skulle investera i en ny hjullastare som skulle ersätta deras Atlas 65 så var det inget snack om saken. De var ordentligt imponerade av sin gamla maskin och ville ha en likadan, fast ny.

Sagt och gjort, i början av januari -23 fick de ta emot sin Weycor AR420, och de blev därmed den första kunden som Scantruck AB levererade en Weycor hjullastare till efter att de tog över agenturen för det tyska kvalitetsmärket under slutet på 2022.

 

Mer känt bland norrmän än bland svenskar

Charlottenberg Shoppingcenter är ett gigantiskt köpcenter i den lilla värmländska orten Charlottenberg som är en tätort i Eda kommun. Vi vågar sticka ut hakan och påstå att platsen är mer känd bland norrmän än svenskar, för med endast sju km till den norska gränsen så kommer faktiskt majoriteten av de fem miljoner årliga besökarna från vårt västra grannland. När vi hälsar på en solig dag i slutet av januari så är det dock inte de 65.000m² butiksyta som lockar utan deras nyligen levererade Weycor AR420.

 

Weycor AR420 är precis rätt storlek för våra behov

Jan Nilsson som arbetar som chef för drift och underhåll, samt driftteknikern Peter Nilsson som är den som oftast bemannar maskinen berättar lite mer om vilken sorts arbete de utför med maskinen över en kopp kaffe.

”Vår maskinpark består förutom vår nya Weycor av ytterligare en Atlas 65, en Broddway sopmaskin samt en enklare lift. Med dessa så sköter vi all skötsel av mindre ytor som trottoarer och gångvägar, entréer vad gäller snöröjning, sandning och sopning. Vi har dessutom en specialbyggd skopa för att samla in och transportera kundvagnar. Sedan händer det så klart att vi lossar lite gods också ibland. Men förutom specialskopan så klarar vi oss med sandspridarskopa, sopvals, kranarm och gafflar. Alla stora parkeringsytor är det ett inhyrt företag som sköter, så vi vill inte ha en för stor maskin eftersom det hindrar framkomligheten. Weycor AR420 som är en lastare i 5,5tons-klassen är lagom storlek för oss. Den är bara 187cm bred, knappt 2,7 meter hög och lyfter 4 ton vilket mer än väl räcker för våra behov”, förklarar Jan Nilsson.

 

Hydraulik och komfort var avgörande faktorer

Peter Nilsson som är den huvudsakliga chauffören av maskinen har kört och servat områdets alla fastigheter ända sedan 2008. Han inledde med en Avant 2008, men sedan dess har både områdets storlek och hans önskemål om komfort vuxit.

”Jag sitter i maskinen fyra till sex timmar om dagen och då är det viktigt att man trivs. Vi for faktiskt runt och testade de flesta alternativen i den här maskinstorleken innan vi slutligen valde Weycor AR420 av flera olika anledningar. Jag upplever att Weycor har den absolut bästa känslan i hydrauliken, vilket är en viktig punkt för mig. Därefter rankar jag komforten högt. Jag har fyllt 60 år och då är det viktigt att man sitter bra och att man enkelt kan klättra in och ut ur maskinen, också här är jag väldigt nöjd med Weycor. Maskinen har en tyst och rymlig hytt med en riktigt bra stol och den har till och med AC. Den går i 40km/h vilket är viktigt i och med att vi arbetar över stora ytor. Eftersom vi kör nästan uteslutande på asfalt så valde vi däck som är anpassade för det, men som samtidigt driver på bra när vi ägnar oss åt snöröjning. Utöver detta så har maskinen bomfjädring samt extra uttag för hydraulik baktill vilket öppnar upp för att fästa redskap där också på sikt.

Vår sista fråga till det trevliga gänget som sköter drift och underhåll på Charlottenbergs Shoppingcenter är om de kan rekommendera Weycor AR420 till andra företag som sysslar med liknande arbetsuppgifter. Här blir svaret ett unisont JA!

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×