Dags att ladda! Wacker Neuson och Kramer på Bauma 2019

Publicerad 1/4 kl. 12:53

Wacker Neuson Group, internationell producent av entreprenadmaskiner, laddar upp för att visa besökare på Bauma 2019 sin omfattande produktportfölj. Nollutsläppsprodukterna kommer att vara en av huvudattraktionerna i Wacker Neuson och Kramers monter.

Ny, större monter

I år kommer Wacker Neuson Group att ha en ny monter – FN.915 – som är hela 6 000 kvadratmeter stor. Det innebär att koncernen kommer att ha den största montern för anläggningsmaskiner i mässans norra utomhusdel. Montern är uppbyggd som en elektrifierande värld av upptäckter och förväntas redan dra mycket publik. Nya maskiner står redo att visas upp, och besökare kommer att få se maskiner i arbete i ett demoområde. Demonstrationsförare kommer att visa hur de med passion och talang klarar av byggplatsens dagliga utmaningar. Om det inte skulle räcka får besökare även chansen att testa sina egna kunskaper i de interaktiva och actionfyllda testzonerna. Förutom dessa praktiska upptäckarytor kommer flera digitala stationer att erbjuda fantastiska virtuella upplevelser.

 

Den växande familjen av nollutsläppsprodukter

Hela nollutsläppssortimentet, inklusive de senaste tillskotten till familjen, kommer att stå i centrum i Wacker Neuson och Kramers fulladdade monter. Koncernen har skapat en ”nollutsläppsboulevard” som går genom hela montern, längs vilken en hel rad olika interaktiva stationer satts upp. Besökare kommer att få uppleva det stora sortimentet av batteridrivna stampar och vibratorplattor, förutom elektriska hjullastare, elektriska dumprar och elektriska minigrävare. De senaste tillskotten till sortimentet är den batteridrivna stampen AS60 och den batteridrivna vibratorplattan AP2560e. Båda maskinerna är utrustade med Wacker Neusons beprövade batteri. Det finns nu totalt sex produkter som kan drivas av detta utbytbara batteri, vilket gör utrustningen ännu mer kostnadseffektiv för kunderna. Andra nya produkter i nollutsläppsportföljen är bland annat den helt elektriska grävmaskinen EZ17e Zero Tail och den elektriska hjuldumpern DW15e. 

 

Innovationer

Wacker Neuson Group har utvecklat flera lovande digitaliseringslösningar som kommer att avtäckas på Bauma. Bland dem finns en realistisk körsimulator som gör att besökare kan uppleva och testa produkter innan de första prototyperna ens har byggts. Virtual reality-applikationer kommer att användas i utbildningssyfte och för att konfigurera komplexa maskiner, och en 3D-skrivare kommer att göra imponerande demonstrationer av hur reservdelar snabbt kan tillverkas. ”Vi sätter också våra kunder och deras behov i centrum för vår digitaliseringsutveckling. Vi använder inte teknik för att verka moderna. Vi vill leverera verkliga fördelar till våra kunder och göra deras dagliga arbete lättare”, lägger Martin Lehner till. 

“Ytterligare en innovation vi visar upp på Bauma rör sig – bokstavligt talat – kring operatörs- och byggplatssäkerhet. ”Dual view” för hjuldumprar med nyttolast mellan 6 och 10 ton gör att föraren snabbt kan växla stolsläge genom att snurra manöverpanel och stolkonsol 180 grader. Detta säkerställer att föraren alltid har god sikt i körriktningen vid transport, lastning och avlastning av material.” Wacker Neuson kommer att lansera konceptet på alla europeiska marknader på Bauma. 

www.wackerneuson.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×