Delvator AB anställer Magnus Halvarsson

Publicerad 16/11 kl. 10:11

Delvator AB har anställt Magnus Halvarsson som ny försäljningschef.

Han är 53 år och kommer från Skultuna. Magnus har framgångsrikt ansvarat och utvecklat sälj- och projektorganisationer i många år med tillväxt i både affär, marginal och marknadsandelar och har arbetat som försäljningschef sedan 1999. Han har en lång erfarenhet av teknisk försäljning, projektledning och att utveckla produkt- och tjänsteportföljer.

Magnus har arbetat på ABB under 21 år i flera olika funktioner inom teknik och försäljning.  I lite drygt 10 år var Magnus försäljnings- och marknadschef på Swecon Anläggningsmaskiner AB, vilket gett honom mycket god insyn i branschen. Senaste året har Magnus drivit eget företag.

Nu ser Magnus fram emot att arbeta i en lite mindre organisation som Delvator, men ändå i en bransch där han känner sig hemma. Han har haft bra koll på Delvator i sin tidigare roll som försäljningschef, då det ju är ett måste att ha god konkurrensbevakning.

”Där har ju Hitachi varit en spelare att räkna med avseende tillgänglighet, pålitlighet och prestanda”, menar han. ”Branschen står också just nu inför en omställning av möjliga energislag, däribland elektrifierade lösningar som ligger mig varmt om hjärtat med tanke på mina erfarenheter från tidigare arbete inom området på ABB/Hitachi Energy.”

Magnus började på Delvator den 1 september och han har redan kommit in i nya jobbet på ett smidigt sätt och har fått en positiv känsla för arbetsmiljön och teamet.

”Jag märkte direkt vilken hög ambitionsnivå som finns i gänget och den breda kompetensen hos alla jag träffat och pratat med. Jag ser fram emot att bidra i tillväxtsresan och utvecklingen av försäljningsteamet samt att ytterligare stärka relationerna med befintliga och nya kunder”, säger han.

”Med över 30 års erfarenhet av teknisk försäljning blir Magnus ett bra tillskott i den tillväxtresa vi har påbörjat”, säger Jonas Coltén, VD för Delvator AB. 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×