Dewalt satsar på hälsa och säkerhet i byggbranschen

Publicerad 29/10, 2019 kl. 16:00

Dewalt lanserar en rad nya produkter i Perform & Protect-serien, alla med strikta krav när det gäller vibrationer, damm och kontroll.

Perform & Protect står för ett växande sortiment med innovativa verktyg från Dewalt där prestandan är i toppklass samtidigt som skyddet för användaren är optimalt och uppfyller strikta säkerhetskriterier. Detta är resultatet av ett dedikerat utvecklingsarbete som Dewalt bedrivit de senaste 12 åren för att sätta hantverkarens säkerhet och hälsa högst på dagordningen. Fokus ligger på dammhantering, vibrationsreducering och teknisk verktygskontroll. Varje Perform & Protect-produkt har inbyggda säkerhetsfunktioner som konstruerats för att fungera även i de allra tuffaste arbetsmiljöerna, för att användaren ska kunna arbeta effektivt och samtidigt känna sig trygg utan att behöva oroa sig över hälso- och skaderisker.

Dewalt har tagit fram flera lösningar när det gäller dammhantering eftersom damm kan vara mycket skadligt. Att exponeras för luftburet damm kan t ex leda till kroniska sjukdomar så som KOL (kroniskt obstruktiv lungsjukdom) och silikos (stendammlunga). Verktyg märkta med Perform & Protect reducerar risken att andas in damm avsevärt. För att underlätta och förbättra dammhanteringen på olika byggarbetsplatser erbjuder Dewalt dessutom många produkter och tillbehör som är helt kompatibla med alla sorters verktygsmärken.

Att utsättas för vibrationer under lång tid är en annan risk som också kan leda till allvarliga hälsoeffekter. Många hantverkare drabbas av problem med domningar och stickningar i händer och armar, så kallade Hand-Arm Vibrations Syndrome (HAVS). Några av de vanligaste åkommorna är karpaltunnelsyndrom och vita fingrar. Men med olika vibrationsreducerande funktioner har Dewalt lyckats få ner vibrationerna. Majoriteten av Dewalts borrhammare, SDS Plus och SDS Max, har t ex en innovativ antivibrationsteknik.

När man borrar och kapar finns alltid en risk att verktyget fastnar vilket kan orsaka skador både på användaren och på verktyget. Perform & Protect-verktyg har därför flertalet tekniska funktioner som skyddar hantverkaren mot överbelastningar från verktyget om det inte används korrekt. Exempel på dessa är en elektronisk broms som stoppar verktygets rotation vid bl a fastkörning (E-Clutch), ett mekaniskt och elektroniskt rotationsskydd (CTC) och dubbelt kopplingsskydd (DCP).

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×