Dinolift & Rotator – 40 år av samarbete firas med donation

Publicerad 29/10, 2019 kl. 15:25

I år firar Dinolift och deras finska återförsäljare Rotator Oy 40 år av framgångsrikt samarbete. Nu firas samarbetet med en donation till ingenjörsforskning.

Under slutet av 1970-talet sjönk marknaden för dräneringsmaskiner och Dinolift, som då hette Kurpan Konepaja, startade tillverkningen av arbetsplattformar kallade ”Dino”. Samtidigt letade Rotator efter nya affärsmöjligheter och de innovativa entreprenörerna Mauno Kurppa och Toni Virkkunen insåg att de hade samma idéer kring att arbeta på höjden. Företagen startade ett samarbete och resten är finsk arbetsplattformshistoria.

Gemensamma mål och ett nära samarbete har kännetecknat relationen mellan Dinolift och Rotator från allra första början. Säkra och pålitliga maskiner tillsammans med professionell eftermarknad spelar en viktig roll för båda företagen och har utgjort grunden för deras samarbete. Andra viktiga faktorer har varit viljan att vidareutveckla produkter baserat på kundfeedback och det delade intresset för innovation.

Som ett sätt att fira samarbetet har Dinolift gjort en donation för utvecklingen av framtida batteriteknologi. Åbo universitet stärker sin ingenjörsforskning och i somras tilldelades universitet en möjlighet att utöka sitt utbud av utbildningar med Master-program i maskinteknik och materialteknologi.

“Dinolift Oy vill stötta Åbo universitet i sin roll att öka styrkan och attraktionskraften i regionen genom att donera 4000 euro för att skapa en ny professur inom batteriteknologi”, säger Veli-Matti Savo, Commercial Director Dinolift. ”Vårt strategiska mål är att bli världens bästa tillverkare av mobila arbetsplattformar av lätt vikt och vi kommer att behöva mycket expertis och ny kunskap för att vidareutveckla vår produktfamilj.”

“Dinolifts donation är ett bra bevis på den starka viljan hos företagen i Åbos affärsregion att stärka forskningen och utbildningen inom ingenjörskonst”, säger Mika Hannula, direktör Åbo Vetenskapspark och professor Åbo universitet.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×