Doosan och Hyundai Construction får samma ägare

Publicerad 17/3 kl. 10:35

Vi lever i en global värld och i en ekonomi som strävar mot storskalighet och kostnadseffektivitet.

De stora investeringarna i framtidens drivlinor och system för entreprenadmaskiner gör nu att de båda Sydkoreanska maskintillverkarna, Hyundai och Doosan, får samma ägare. Den befintliga försäljning och eftermarknadsstrukturen i Europa för de både märkena består oförändrad och påverkas inte.

Hyundai Heavy Industries Holding (HHIH) håller nu på med de sista delarna inför övertagandet av majoriteten av aktierna i Doosan Infracore.

De båda entreprenadmaskinstillverkarna kommer att fortsätta under sina respektive varumärken med upparbetade kanaler för försäljning och eftermarknad.

För att produktutveckling och framtagande av ny teknik ska löna sig, så måste tillverkarna försäkra sig om att kostnaderna kan fördelas på så många enheter som möjligt. Därför jobbar man kontinuerligt mot en storskalighet som ger möjlighet att samordna, effektivisera och fördela kostnader. Både Hyundai och Doosan är Sydkoreanska bolag med liknande produktportfölj och det faller sig naturligt att de båda tillverkarna nu förhandlar om ett samarbete. Man kan nu tillsammans t.ex. fokusera på produktutveckling av gemensamma framtida miljövänliga motoralternativ.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×