Driftsäkerhet avgörande när Borås Schakt valde Manitou

Publicerad 5/10, 2020 kl. 10:32

Borås Schakt förser bland annat Borås med såväl chaufförer som maskiner för olika typer av lyftjobb via LBC Borås. När det var dags att förnya maskinparken med en runtomsvängande teleskoplastare föll valet på Manitou MRT3050 P+.

Sedan tidigare har företaget haft en Manitou MT1840A, vars driftsäkerhet de uppskattade. Nu hoppas de att det ska fungera lika bra med en runtomsvängande teleskoplastare. Även om det är Borås Schakt som äger maskinerna så är det via LBC Borås som de flesta kommer i kontakt med deras två Manitou. LBC Borås är ett heltäckande transportföretag som förfogar över 290 fordon och maskiner fördelade på tre affärsområden, bygg och anläggning, gods och logistik, samt miljö och återvinning. Det var därför viktigt att Leif Olofsson, som är produktionsansvarig för bygg och anläggning på LBC Borås, var med på planerna. När även han blev imponerad över Borås Schakts MT1840A var det grönt ljus för en ny MRT3050 P+. “Vi fick möjlighet att ha en lånemaskin under sex månader innan ‘vår’ levererades och den såväl som vår egen maskin har fungerat felfritt ute på uppdragen”, säger Leif Olofsson.

Den mindre MT1840A lyfter som namnet antyder 4 ton 18 meter högt. Den är oftast sysselsatt med taxikörning och kan arbeta med olika uppgifter, exempelvis lastning, lossning och att lyfta saker på byggen. De hyr ut den per timme med chaufför och kör den nästan alltid till och från jobben för egen maskin. I dagsläget har den gått drygt 2000 timmar.

Deras nyförvärv, den större och runtomsvängande MRT3050 P+, klarar av att lyfta 5 ton 30 meter och har ett mer nischat arbetsområde. “Både den nya och vår gamla lånemaskin har gått på en hel del armeringsjobb”, säger Henrik Lindström, verksamhetsansvarig Borås Schakt. “Dessutom är den utrustad med kranarm och vajerspel så det blir mycket lyft av det slaget. Även den här går på en hel del ganska så korta uppdrag och allt som oftast kör vi ut den till arbetsplatserna.”

Både Henrik Lindström och Leif Olofsson är väldigt nöjda med servicen de fått från Scantruck hittills, vilket var avgörande vid valet av ny leverantör. Deras nyare Manitou har fortfarande garanti kvar och servas därför av Scantruck, generalagent för Manitou i Sverige, men så fort den har gått ut så kommer den servas av Borås Schakts egna mekaniker. “Vi arbetar med reparera och göra ombyggnader och påbyggander till en mängd olika fordon så det beror inte på att vi är missnöjda med Scantruck”, avslutar Henrik Lindström.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×