Drome flyttar till kanonläge mitt i Sollentuna

Publicerad 5/9, 2019 kl. 12:18

Sedan början av juni har Drome flyttat in i 160 m2 fräscha lokaler i två plan ett stenkast från Sollentuna centrum.

Drome är en ganska ung aktör inom den svenska håltagningsbranschen men har redan gjort ett rejält avtryck. Sedan början av 2018 satsar man även stort på stockholmsmarknaden. Första kontoret i Stockholm låg i Järfälla men sedan juni i år har man flyttat till nya fräscha lokaler mitt i Sollentuna Centrum. Adressen är Engelbrekts väg 9, 191 62 Sollentuna.

 

“Håltagarnas bästa vän”

“De här lokalerna är verkligen ett stort lyft för oss. Det är gott om plats, lokalerna är ljusa med stora skyltfönster ut mot gatan och det är framförallt väldigt lätt att ta sig hit”, säger Stefan Alhall som är ansvarig för filialen i Sollentuna.

På kontoret i Sollentuna har man också en betydligt större och mera välutrustad verkstad och serviceavdelning. Ansvarig servicetekniker är Johan Levin som sköter service och reparation av maskiner, omlödning av borr med mera. “Nu kan vi göra mycket mer på verkstaden än tidigare och jag har all utrustning jag behöver. Med de nya maskinerna, klipp, svarv och fräs kan jag nyproducera verktyg, göra maskinbearbetningar och anpassningar av komponenter som håltagarna behöver. Jag är ganska händig när det gäller speciallösningar så med den nya verkstaden kan jag bli betydligt mera effektiv”, säger en nöjd Johan Levin.

Kontoret och verkstaden i Sollentuna är på totalt 160 m² fördelat på två plan, gatuplan och källare. I källaren har man lager och gatuplanet butik och verkstad. Det är också mycket lätt att ta sig dit. Kontoret ligger några minuter från E4:an och det finns gott om parkeringsplatser runt kontoret. På baksidan en lättåtkomlig lastkaj för leveranser.

Det har snurrat på riktigt bra i Stockholm för Drome. Stefan berättar att man på årets första sex månader omsatte lika mycket som man gjorde hela 2018 i Stockholm. Han ser inga som helst tecken på åtstramning i nuläget och är övertygad om att hösten kommer att bli lika bra som våren. “Vi ska fortsätta att göra avtryck på marknaden, det är högsta fokus. Vi har bra produkter, bra service och sätter kunden i centrum 24/7”, säger Stefan. “Vi är och ska alltid vara håltagarens bästa vän”, inflikar Johan.

Telefonerna är alltid på oavsett tidpunkt men de officiella öppettiderna för filialen i Sollentuna är måndag till torsdag från klockan 06.30 till 16.00. Fredagar har man öppet från 06.30 till 15.00.

 

Breddar med Silas luftrenare

Dromes produktportfölj från det att man drog igång hela verksamheten växer stadigt. Man har egna serier av diamantverktyg för professionell håltagning i alla dess former. Till detta skall läggas golvslipklossar, slipkoppar och golvslipsegment för slipning och polering av sten- och betonggolv. Maskinsidan har också byggts ut en hel del. Man säljer italienska Cardis kompletta sortiment av kärnborrmaskiner och handhållna kedjekapar. Man säljer också Cardis borrstativ. “Cardi är otroligt bra borrmaskiner men de har varit ganska anonyma i Sverige tidigare. Deras stora marknad är Tyskland och USA. Det fina med Cardi är att de är mycket robust byggda och går nästan aldrig sönder. Exempelvis Cardi-maskinernas rotor, som brukar vara det som går sönder på borrmaskiner, är betydligt större och kraftigare än på våra konkurrenters men priset är ungefär det samma”, säger Stefan. Cardi etablerades 1985 och har snart producerat 200 000 borrmotorer till håltagarsidan. Cardi gör det mesta inom sin egna fabrik eller max 30 km ifrån sin fabrik i Bergamo. Cardi kommer att släppa en HF-maskin inom kort som kommer att finnas i tre storlekar, 5, 7.5 och 10 kW. Vidare säljer man italienska tillverkaren Delfins sortiment av industridammsugare, cykloner och våtsugar. Största nyheten är dock att man sedan i våras är återförsäljare över hela Sverige av Silas sortiment av luftrenare för byggarbetsplatser. Drome säljer Silas produkter till håltagare, rivare och asbestsanerare medan Sila själva ansvarar för maskinuthyrare. “Vi är väldigt glada att numera kunna representera Sila i Sverige och vi kommer att göra allt för att sätta dem på kartan. Sila har ju sina rötter i Ermator som hela världen känner till”, säger Roger Jonasson, vd på Drome. Roger berättar att man nyligen sålde den tusende luftrenaren av modellen Sila 600A3 till Mölndals Betongborrning. Sila har fyra modeller av luftrenare, Sila 600A3, Sila 1000A3, Sila 2000A3 och Sila 5000A3. Företaget har också uppmärksammats för sin smarta saneringsram som är ett patenterat hjälpmedel som gör det möjligt att enkelt skapa undertryck och en ren arbetsmiljö. 

Sammanfattningsvis så är stämningen på topp i Dromes nya filial i Stockholm och ingen lågkonjunktur finns i sikte än så länge. “Vi har i princip jobbat hela sommaren utan någon riktig semester att tala om. Men det är kul när det snurrar på hela tiden. Johan som nybliven pappa har till och med haft fullt upp i verkstaden”, avslutar Stefan.

www.drome.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×