Drome lanserar stoftavskiljare för proffs

Publicerad 17/3 kl. 12:04

Drome AB i Dalstorp lanserar nu två stoftavskiljare för proffsanvändning i invändig håltagning, rivning, betonggolvslipning, bygg och hantverk.

Modellbeteckningarna är G18 med en 1700W motor och G22S med dubbla 1700W motorer. “Att stofthanterarna är på 1700W särskiljer dem en del från övriga på marknaden förekommande fabrikat som oftast ligger 1200W”, berättar Anton Brattlöf på Drome. Anton framhåller den höga effekten, luftföldet och det effektiva vacuum som stoftavskiljarna skapar.   

“Det här är två gedigna stofthanterare för de riktigt tuffa jobben som klarar stora påfrestningar”, fortsätter Anton. Båda modellerna är utrustade med 2-stegs förfilterreningssystem, som är enkla att rengöra med inbyggd luftpulsreningöring, samt HEPA-filter (H13) som uppfyller asbestkraven. Det sitter en stoppskiva vid suginloppet för snabb rengöring av filtren. Båda maskinerna har en väldigt robust konstruktion med förstärkta framhjul, gjutet suginlopp och timräknare. G18 har ett luftflöde på 300 m³/h och G22S ett luftflöde på hela 528 m²/h.

“Vi tror att det båda stofthanterarna som utvecklats av oss själva kommer att bli ett riktigt lyft för entreprenörerna. Det håller hög kvalitet, har alla egenskaper för en säker och effektiv stofthantering i riktigt dammiga miljöer och är dessutom verkligen prisvärda. Vi har nu haft dem ute hos ett flertal håltagare på testning och allt har fungerat prickfritt”, berättar Roger Jonasson, VD på Drome.

Båda stofthanterarna följer Arbetsmiljöverkets rekommendationer för hantering av kvarts- och stendamm där H13-filtren bör användas enligt AFS 2015:2.

Vid köp ingår 5m antistatisk slang, tubepack 22m, handrör samt torrmunstycke.

“Dromes nya stofthanterare är prisvärda och ger mycket stofthanterare för pengarna.”

www.drome.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×