Effektiv och bekväm asfaltkomprimering

Publicerad 17/9 kl. 15:50

Den nya serien med framåtgående vibratorplattor från Wacker Neuson, BPS med bensinmotor och APS med batteridrift, kännetecknas av sin bekväma och enkla hantering och är, utöver markkomprimering, idealisk för bearbetning av asfaltytor.

Wacker Neuson erbjuder sina kunder valfrihet med de nya modellerna av komprimeringsplattor och har tre modeller vardera med en bensinmotor och en elmotor med en centrifugalkraft på 10 till 13 kN och en bottenbredd på 30 till 40 cm i sin portfölj. De elektriska plattorna har samma prestanda som respektive konventionell modell. "Som expert på markkomprimering med många års erfarenhet erbjuder vi alltid våra kunder nya lösningar för deras byggarbetsplats - även inom e-maskiner", förklarar Stefan Pfetsch, VD för Wacker Neuson Produktion GmbH i Reichertshofen, Tyskland, kompetenscentrum för komprimeringsutrustning inom Wacker Neuson Group. ”Det är viktigt för oss att kunna leverera en lämplig lösning för varje kunds behov och vi lyckas med detta genom ett brett utbud av konventionella och batteridrivna produkter, för vilka efterfrågan ständigt ökar. Utsläppsfritt arbete blir allt viktigare, eftersom gränsvärdena för avgasutsläpp blir strängare och medvetenheten om klimatskydd blir mer och mer fokuserad."

 

Övertygande

De nya vibratorplattorna är lämpliga för alla typiska komprimeringsarbeten och i synnerhet för asfaltkomprimering: Flyttning och vridning av dessa vibratorplattor, särskilt på färsk asfalt, är enkelt och lämnar en slät yta utan märken. Även snygga trottoarkanter är enkla att åstadkomma tack vare bottenplattans kantiga sidoprofil. Förarna drar också nytta av de låga hand-arm-vibrationerna på mindre än 5 m/s², vilket möjliggör utmattningsfritt arbete. Ytterligare en fördel: Det stora kranfästet är robust och kan därför också användas för sidostyrning, till exempel vid trottoarkanter. Tack vare styret som kan svängas framåt är transport- och platsbesparande förvaring också mycket enkel. 

Flexibel och effektiv användning

Modellerna har vardera en komprimeringseffekt på 10, 11 och 13 kN och finns med eller utan vattentank. Vattentanken är permanent monterad på enheten och gångjärnslocket med spår gör att vatten kan fyllas på utan att locket öppnas. Sprinklersystemet erbjuder optimal vattenfördelning över bottenplattans hela bredd utan att slösa på vatten. Påfyllning är därför mindre nödvändigt. Den robusta konstruktionen med livstidssmorda kullager samt högkvalitativa och därför långlivade kilremmar minimerar underhållsinsatsen hos de konventionella vibratorplattorna BPS1030, BPS1135 och BPS1340. Batteriplattorna APS1030e, APS1135e och APS1340e är helt underhållsfria tack vare batteridrivning. Som tillbehör kan erhållas en uppsättning hjul som enkelt kan monteras och en beläggningsanordning som skyddar känsliga ytor mot vibrationer. 

”Vi utökar ständigt vår portfölj med zero emission och lägger nu till ytterligare tre vibrationsplattor i viktklassen 50 till 70 kg till den befintliga serien med zero emission, för att ytterligare utvidga användningsområdet för våra elektriska byggutrustningar”, tillägger Stefan Pfetsch. Batteriplattorna drivs med samma kraftfulla litiumjonsbatteri som också kan användas modulärt för alla andra batteriutrustningar från Wacker Neuson. Batteriet har redan beprövats många gånger sedan 2015 och används nu för totalt tre batteristampar, sex batteriplattor och ett stavvibratorsystem. Från och med hösten 2021 kan batterierna för byggutrustning också användas av flera tillverkare. Kunderna drar nytta av förenklad byggplatslogistik och kostnadsbesparingar. Vibrationsplattorna kan startas enkelt med ett knapptryck - även vid låga temperaturer eller på höga höjder. Batteriplattorna fungerar utan direkta avgasutsläpp, varför de är idealiska för insats i diken och fodring, inomhus och i utsläppskänsliga miljöer. Dessutom hjälper batteriplattorna till att skydda föraren och byggarbetsplatsmiljön. Två Wacker Neuson Systainers finns tillgängliga för batteriet: en transportlåda och en laddlåda med integrerad snabbladdare. I Systainer skyddas batteri och laddare säkert mot nedsmutsning och skada. Transportlådan har FN-certifierats särskilt för Wacker Neuson och passar batteriet perfekt. Därmed kan det transporteras säkert enligt ADR/RID-riktlinjer.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×