EMS lanserar ny grävmaskin från Takeuchi

Publicerad 5/7 kl. 14:11

Nu lanserar EMS den hydrauliska grävmaskinen TB257FR, utrustad med en bom som kan förskjutas från sida till sida och som tillsammans med det minimala överhänget bak gör att maskinen kan rotera varvet runt på liten yta, enligt EMS.

TB257FR har en tjänstevikt på 5840 kg, ett grävdjup på 3895 mm, en maximal räckvidd på 6215 mm och en möjlig brytkraft för skopan på 36,6 kN. Tack vare att bommen kan förskjutas från sida till sida kan TB257FR gräva till höger eller vänster om maskinen utan att själva maskinen behöver flyttas. Den här funktionen gör också att en större del av motvikten kan hållas i linje med maskinens centrum. En annan fördel enligt EMS är att bommen kan dras tillbaka in över mitten på maskinen, vilket gör att maskinen kan rotera varvet runt nästan inom bandens bredd. Detta gör maskinen kan användas för arbeten i trånga arbetssituationer, till exempel vid väg- och broarbeten, på stadsgator och mellan byggnader. En annan fördel jämfört med andra maskiner är lyfthöjden vilket gör det enklare att lasta, enligt EMS. Den sidoförskjutna bommen ger också användaren god sikt.

TB257FR drivs av en turboladdad dieselmotor med en nominell effekt på 39,0 kW och ett maximalt vridmoment på 195,6 Nm. Motorn ger också maskinen en dragkraft på 66,9 kN. Katalysatorrening och dieselpartikelfilter ger miljövänlig drift och gör att maskinen uppfyller EUs utsläppsnormer enligt Steg V. ”Den uppgraderade modellen blir ett utmärkt tillskott till vårt breda program av Takeuchi-maskiner”, säger Lennart Edling, vd EMSG Sverige. ”Bommens sidoförskjutningsfunktion ger större mångsidighet i arbetet och den låga tyngdpunkten och optimerade motviktsplaceringen skapar en ytterst stabil plattform med lyftfunktioner som liknar funktionen hos en större grävmaskin. Maskinen kommer att börja levereras till kund i september och vi har redan fått in de första beställningarna."

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×