En permanent industrihiss för en närliggande stad

Publicerad 1/9, 2023 kl. 14:40

GEDA fick i uppdrag att installera en ny industrihiss hos en av Europas största tillverkare av socker. En permanent hiss kommer sannolikt att vara en stor lättnad för Südzucker AG.

Den tyska staden Rain am Lech är känd som ”Blommornas stad”. En fabrik som ligger där, en del av Südzucker Group, har tillverkat socker för hela Europa sedan 1957. Fabriken har alltid varit på gränsen mellan regionerna Schwaben och Upper Bayern, och har stått för hårt arbete och innovation sedan dess början. GEDA GmbH har funnits lite längre och har alltid varit lokaliserad i grannstaden Asbach-Bäumenheim – bara 12 kilometer bort. Tillverkaren av bygghissar och industrihissar har haft sitt huvudkontor där i mer än 90 år nu. Produkten är tillverkad i Tyskland och sträcker sig från små repdrivna hissar till stora bygghissar. Namnet GEDA står för kvalitet, kunnande, och expertis inom construction equipment sector och byggarbetsplatser. En viktig del av GEDAs företagskultur är att upprätthålla goda relationer med andra företag baserade i regionen.

Flera tusen ton socker kan produceras i Rain am Lech årligen. Under skördesäsongen för sockerbetor från september till januari, kallad ”kampanjen”, anställda arbetar i skift dygnet runt för att bearbeta denna enorma mängd socker. Det gör det möjligt för anläggningen att producera en tysk medborgares årliga efterfrågan på socker på mindre än två sekunder. Fabriken behöver silos med mer än 100 000 ton socker för den produktionsvolymen. Att överföra varan från produktionsanläggningen till silorna kräver en mängd olika transportband och maskiner i ett hisstorn.

En GEDA SH 500 installerades för att transportera utrustning, förnödenheter och personal (för de tidskrävande aktiviteterna av rengöring och underhåll) till en lämplig plats för anläggningarna samt till taket av silon. Den kan bära upp till 500 kg eller sex personer enkelt, säkert och snabbt. Denna GEDA-hiss garanterar en smidig körning hela vägen till önskad plats. Effektivare underhålls- och serviceprocesser sparar mycket tid och pengar.  Den triangulära masten som håller hissen fästes på utsidan av tornet. Jämfört med den tidigare hissen som installerades inuti tornet, sparar detta en hel del invändigt utrymme. Den triangulära masten är 43,4 meter hög, vilket säkerställer att den nödvändiga transporthöjden på 38,6 meter täcks. Eftersom underhåll av transportband ofta måste utföras snabbt, var snabb transport nödvändig.

The industrial hoist tillåter färd med en hastighet av 40 m/min. GEDA SH är perfekt anpassad till miljön och presterar imponerande under de tuffaste förhållanden. Det är därför denna hiss också används för applikationer som cementverk, asfaltblandningsanläggningar, kemiska anläggningar, offshoreplattformar och mycket mer.  Det var inte bara GEDAs lokala närhet som övertygade kunden att låta dem genomföra projektet, en annan avgörande faktor var företagets långa erfarenhet av byggindustrin och tillverkning av industrihissar. GEDA utförde speciella önskemål och uppfyllde kundens krav utan några som helst problem. GEDA hade en lösning på allt – oavsett om det gällde det angivna minimiavståndet på 2 m x 1,7 m eller hisskabinen med två manuellt manövrerade, vertikala dörrar och ett visningsfönster.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×