En svensk lifttillverkare

Publicerad 17/9 kl. 15:46

En svensk lifttillverkare som vi faktiskt aldrig skrivit om i tidningen tidigare är företaget Låglyftar i Sverige AB med säte och tillverkning i Växjö. Produkterna marknadsför under varumärket Safelift.

Safelift grundades 2010 med målsättningen att ersätta stegar med smidiga och användarvänliga pelarliftar och därmed göra arbete på hög höjd inomhus säkert. Efter ett par års produktutveckling kunde man 2013 presentera två modeller,  PushAround och MoveAround, båda med arbetshöjd 5 meter. Idag exporterar företaget till ett flertal länder i Europa.

All produktutveckling och montage görs i Växjö och de flesta delarna till liftarna tillverkas i Växjös närområde, på så sätt har man full kontroll på funktion och kvalité.

 

Pelarliftar med hög säkerhet

Samtliga av Safelifts modeller uppfyller de högt ställda EU-kraven på säkerhet i EG-direktivet och standarden EN280. Liftar är CE-märkta i enlighet med dessa krav. 

Tillsammans med den enkla och lättskötta konstruktionen är Safelifts liftar ett kostnadseffektivt alternativ till likvärdiga liftar på marknaden.

Företagets mål är att bredda produktprogrammet med en PickAround för varuhantering i butik och lager samt erbjuda såväl lägre som högre liftar för att fler skall kunna byta ut stegen och kunna arbeta säkert inomhus.

Den självgående Safelift MoveAround MA50 har automatiska parkeringsbromsar och kan lyftas helt på 16 sekunder. Den väger bara 380 kg och är avsedd för arbete på golv med låg vikt. Den kompakta maskinen passerar lätt genom vanliga dörröppningar och kan transporteras mellan våningarna i passagerarhissar. Tyst och rent, det går på 12V batteri och bullret är begränsat till maximalt 70 decibel (dB).

PushAround PA50 har samma prestandafunktioner; men väger bara 320 kg. En mindre version finns också - PA35, med en 3,5 m maximal arbetshöjd. 

Safelifts produkter har hittills inte synts till i uthyrningssammanhang vad tidningen erfarit men är definitivt tänkbara uthyrningsprodukter också.

www.safelift.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×