Ett händelserikt halvår

Publicerad 3/5, 2018 kl. 13:53

Det är fortsatt god stämning på byggmarknaden och 2018 har startat med en rivstart med mycket aktivitet både bland entreprenörer och leverantörer. Maskinförsäljningen under 2017 i Sverige nådde rekordnivåer och läget kan inte vara bättre när vi nu tillryggalagt drygt tre månader av 2018.

Dock föll konjunkturbarometern en aning under februari på grund av något negativa signaler från byggindustrin och hushållen. Många tillverkare av byggmaskiner och större entreprenadmaskiner flaggar också för nyheter under året. Tillverkaren JCB i England meddelade nyligen att bolaget visar mycket goda siffror och hela den europeiska branschen som sådan. JCB lanserar inte mindre än 40 nya produkter och produktuppgraderingar under året. Bland dessa sticker framförallt den nya X-serien av grävmaskiner ut. Nytt från JCB är bland annat också ett antal nya modeller av kompaktlastare och dumprar samt bolagets första helt eldrivna minigrävare. Mer om JCB och dess nyheter kan du läsa längre fram i tidningen.

Trots att vi haft en ganska tuff vinter i Sverige och att den fortfarande hänger kvar på många platser i landet så har ganska få jobb avstannat trots kyla och snö. Men i takt med att det börjar tina startas nya projekt upp över hela landet. Parallellt med detta arrangeras flera mässor både på hemmaplan och utomlands. Först ut är Nordbygg som arrangeras på Stockholmsmässan och som verkar bli en mässa av samma kaliber som tidigare år. I samband med Nordbygg-mässan arrangerar Hyreskedjan sitt årsmöte som i år hålls den 12 april i Skärholmen utanför Stockholm på nära avstånd till Nordbygg. Två veckor senare är det sedan dags för årets stormässa i Europa, Intermat i Paris som arrangeras vart tredje år. Omkring 1500 företag ställer ut och förväntningarna är stora inför mässan. Många svenskar kommer också att resa ner och kan, förutom mässbesök, kanske även möta våren i Paris. Sedan blir det lugnt på mässfronten några veckor tills årets stora maskinmässa, Svenska Maskinmässan, arrangeras på Solvalla i Stockholm. Arrangörer är Maskinleverantörerna i samarbete med Svenska Mässan. Mer än 100 företag och medlemmar i Maskinleverantörerna kommer att ställa ut. Man kan ana att en hel del av nyheterna på Intermat kommer att presenteras på Maskinmässan. Svensk Rental kommer naturligtvis att vara med och bevaka samtliga mässor. Den här utgåvan av Svensk Rental Tidning avspeglar väl den positiva stämningen i branschen med många nyheter och en tro på framtiden. I tidningen hittar du två temaartiklar om nya länspumpar och det senaste inom transportfordon varvat med en rad intressanta reportage och nyhetsreleaser.  

 

Jan Hermansson, Redaktör

jan.hermansson@svenskrental.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×