Ett viktigt steg närmare en gemensam förening för uthyrare

Publicerad 30/5, 2018 kl. 10:08

I april höll Sveriges både föreningar för maskinuthyrare sitt första gemensamma möte. Årsstämmorna var dock separata för de båda föreningarna men allt annat var gemensamt. Stämningen var mycket god och fler än 100 personer slöt upp till mötet från de båda föreningarna och dess partners.

Mötet hölls i Skärholmen söder om Stockholm och det kändes som alla var eniga om att utfallet var mycket gott och at detta var ett viktigt steg mot en gemensam förening för maskinuthyrare i Sverige. Mer om vad som exakt hände i Skärholmen kan du läsa mer om i Swedish Rental och Hyreskedjans gemensamma ledare samt i en separat artikel längre fram i tidningen. En stor nyhet är också att Hyreskedjan fått sin första kvinnliga ordförande i Bodel Blom. Johan Svedlund valdes in som interimsordförande tills Michael Öberg är tillbaka i tjänst. Det var högt i tak på mötet och både farhågor och fördelar med en gemensam förening luftades öppet och rakt fram, både i ett grupparbete där resultaten redogjorde för i ett stormöte. En spännande framtid stundar för den svenska maskinuthyrningsbranschen.

Våren har varit ganska intensiv på produktsidan. Först ut var mässan Nordbygg som arrangerades i samband med ovan nämnda möte. En stor andel av möte deltagarna passade därför på att även besöka mässan. Ett något mindre antal leverantörer var med på mötet beroende på att de ställde ut på mässan. Några veckor senare var det dags för den franska mässan Intermat i Paris som också till stor del gick i rentalverksamhetens tecken med en särskild avsatt dag för maskinuthyrning där European Rental Association deltog med föreläsningar. Och lagom till att detta nummer av SRT distribueras är det dags för Svenska Maskinmässan på Solvalla som arrangeras av Svenska Mässan i samarbete med branschföreningen Maskinleverantörerna. Startfältet är omfattande på mässan med i princip samtliga medlemmar i ML-föreningen. Svensk Rental Tidning ställer också ut och tidningen delas ut på mässan. Så hoppas vi ses där.

Till sist vill jag passa på att önska alla en fin sommar som redan verkar ha börjat på många håll i landet. Vi får hoppas att vi slipper uppleva ett bakslag i vädret detta år.

Jan Hermansson, Redaktör

jan.hermansson@svenskrental.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×