Fem litiumdrivna Snorkel-liftar i produktion

Publicerad 17/9 kl. 15:38

Snorkel har påbörjat full produktion på fem litiumjonbatteridrivna, kompakta RTE-saxliftsmodeller för grov terräng. Liftarna utökar deras utbud av litiumdrivna liftar och teleskoplastare för grov terräng till totalt åtta modeller.

De nya modellerna består av två litiumjonbatterienheter med smal bredd, S2255RTE och S2755RTE, samt tre enheter med standardbredd, S2770RTE, S3370RTE och S3970RTE. Dessa saxliftar är designade för att erbjuda en grovterränglösning utan utsläpp, utan att kompromissa med tillförlitligheten och fyrhjulsdriftsmöjligheterna hos dieselmotsvarigheterna, enligt Snorkel.

De fem nya saxliftarna är utrustade med underhållsfria litiumjonbatterier med inbyggda batterihanteringssystem, BMS. Litiumjonbatterierna är enligt Snorkel lämpliga för de flesta miljöer och har testats i klimatkammare mellan -25 och +60 grader. Dessa Snorkel-modeller erbjuds som standard med två 5,75 kWh litiumbatteripaket och kan väljas med ett extra 5,75 kWh batteripaket.

Under både testförhållanden och verkliga applikationer har det standardiserade tvåbatteripaketet visat sig leverera minst åtta timmars skift på en enda laddning, och i vissa fall upp till en vecka mellan laddningarna, beroende på användning, enligt Snorkel. Elmotorn levererar upp till 62 grader mindre arbetsljud än dieselmotsvarigheten, enligt Snorkel. Utan motorfläkt reduceras dammgenerering för en säkrare och renare drift i områden med låga utsläpp och gröna städer, enligt Snorkel.

S2255RTE och S2755RTE har en maximal arbetshöjd på 8,5 och 10,1 meter, och har en lyftkapacitet på 420 respektive 300 kg. De har en smal bredd på 1,45 meter, samt en 1,4 x 3,93 meter platform med den 1,2 meter långa däckförlängningen. De väger mindre än 2750 kg, och kan bogseras med bil eller lätt nyttofordon med släpvagn mellan jobben.

Alla fem liftar har däck för inom- och utomhusbruk, och har fyrhjulsdrivna funktioner med 35 procent lutningsbarhet och en oscillerande axel. Fyra automatiska utjämningsstabilisatorer kommer som standard. Dessa modeller erbjuds även fortsättningsvis som RT-versioner med dieselmotor eller som BE-versioner med Snorkels bi-energilösning som gör det möjligt för föraren att växla mellan en förbränningsmotor och blybatteri för inom- och utomhusarbete.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×