Fler ”spindlar” till Persiska viken

Publicerad 19/4, 2022 kl. 07:26

Försäljnings- och uthyrningsföretaget Gulf Equipment Rental har kontor i Förenade Arabemiraten, Qatar, Oman och Saudiarabien. Nyligen tog de emot flera spindelliftar från Palazzani som ett resultat av ett strategiskt kontrakt.

United Gulf Equipment Rentals grundades 2001 och är ett försäljnings- och uthyrningsföretag av arbetsplattformar och materialhanteringsutrustning. Under åren har United Gulf byggt strategiska allianser med OEM-tillverkare och utrustningsleverantörer. I mars 2015 undertecknade de ett strategiskt kontrakt för återförsäljare med tre italienska varumärken, inklusive Palazzani Industries. Dessa partnerskap ger United Gulf möjlighet att tillhandahålla ett utbud av accessutrustning och belysningstornslösningar till sina kunder. ”Vi inledde samarbetet med United Gulf för sju år sedan, vid en tidpunkt då efterfrågan på spindelplattformar i Förenade Arabemiraten och Qatar växte”, säger Laura Gasparini, exportförsäljningschef Palazzani Industrie. ”Vi hade redan varit närvarande i länderna kring Persiska viken i nästan 20 år med viss spotförsäljning, men i Förenade Arabemiraten och Qatar, där vi förväntade oss att efterfrågan på spindelliftar skulle öka parallellt med den snabba byggexpansionen, hade vi det strategiska behovet att hitta en skicklig och strukturerad partner för att stödja och växa tillsammans för att bättre täcka territoriet när det gäller försäljning och service”.

United Gulf Group har en geografiskt varierad kundbas, spridd över regionerna, bestående av multinationella företag såväl som lokala företag från olika branscher. Därför är det av största vikt att ha ett mångsidigt produktsortiment. Som en del av nischprodukten erbjuder Palazzani Industrie ett brett utbud av spindelliftar från 17 till 52 meter. Bland de Palazzani-liftar som levererades förra året och som ska levereras till 2022 finns TZX 170, TZX 190 och TZX 225 i Bi-energy och Eco-versioner avsedda för Nakheel Tower i Dubai, Avani Palm View Hotel i Jumeirah och shoppingkomplexet Dubai Hills Mall. Dessa maskiner når höjder från 17 till 22,5 meter; de reducerade måtten på tillåter stabilitet vid rörelse, enligt Palazzani. De erbjuder även möjlighet att bogsera med tvåaxlade vagnar och arbeta på mjuk mark och ömtåliga golv. De är utrustade med roterande stabilisatorer för placering i trånga utrymmen. De har ledade armar utrustade med dubbel, teleskopisk förlängning. Bland modellerna i TSJ-serien finns TSJ 23 Bi-energy och Eco, TSJ 25 och TSJ 35 avsedda att användas på Vida Hoteral, Reem-gallerian, Farwaniya och One Zabeel. Dessa maskiner kan arbeta på en höjd av 35 meter och dess bandbredden går att smalna av från 98 till 130 cm. Det går även att rotera varje fot oberoende i olika positioner. Multiförlängningsbommen och den ledade övre jibben erbjuder rörlighet, utan bakre bulk, även på mellanliggande höjder. Armens rotation är obegränsad med alla uppsättningar och rören är skyddade inuti armen, enligt Palazzani. Bland XTJ-modellerna levererades en Ragno XTJ 32, med en höjd på 32 meter, en räckvidd på 14,30 meter och klarar att lyfta upp till 330 kg, avsedd för Al Zahiya City Center.

”Palazzani Industrie är synonymt med pålitliga produkter”, säger Ajay Vemula, försäljningsdirektör för United Gulf. ”Våra kunder väljer Palazzani eftersom att den totala ägarkostnaden för dessa maskiner är mindre på grund av konkurrenskraftig prissättning och omfattande servicepaket som erbjuds för subventionerat pris. Den konsultation som tillhandahålls av kvalificerade ingenjörer gör beslutsprocessen för kunden enkel och vi tillhandahåller flexibla betalningsvillkor. Samarbetet med Palazzani Industrie är ett mervärde för vårt företag. I United Gulf tror vi på att skapa värde för våra intressenter för att erbjuda dem den bästa upplevelsen, servicen och tillförlitligheten, och på så sätt tillhandahålla excellens och dela framgång.”

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×