FLEX borrhammare uppgraderas

Publicerad 5/3, 2019 kl. 12:08

Det nuvarande CHE-borrhammarsortimentet från Flex har uppgraderats med ytterligare funktioner.

Borrhammaren CHE 2-28 SDS-plus ersätts med CHE 2-28 R SDS-plus. Det är en lättvikts 800W slagborr- och mejselhammar i pistolmodell som levereras med höger- och vänsterroterande gång med omkoppling via kolborstarna. Den har näst intill identiskt vridmoment i båda rotationsriktningarna. Användaren kan byta mellan SDS-plus borrfäste och snabbchuck (1,5-13mm). Funktionsväljare: borrning, hammarborrning och mejsling med rotationsstopp. Växellådan är glasfiberförstärkt och skyddar användaren från upphettad växelhushölje vid längre arbete.

Kombihammaren CHE 4-32 SDS-plus ersätts av CHE 4-32 R SDS-plus. Det är en 900 Watt slagborr och mejselhammare i D-design. Kombihammaren har en kompakt design för ett balanserat effekt-/viktförhållande och användaren kan byta mellan SDS-plus-borrfäste och 1,5-13mm snabbchuck. Funktionsväljare med fyra funktioner: borrning, hammarborrning, bilning, mejsling med rotationsstopp. Den maximerar luftflödet vilket förhindrar överhettning av lindningen. Den dammskyddade motorn ökar livslängden av maskinen.

Både borrhammaren och kombihammaren är utrustade med varvtalsreglering med låsfunktion. Borrchucken kan tas bort utan verktyg för användande av cylindrisk borr. Båda hammarna har Soft Grip, ett ergonomiskt handtag med mjuk greppyta. Mothållshandtaget är nytt och nu med lättjusterad metallklämförband för enkel och snabb justering av greppositionen. Både CHE 2-28 R SDS-plus och CHE 4-32 R SDS-plus är lämpliga för mindre och lättare mejslingsarbeten, till exempel för att ta bort puts och kakel.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×