Förenklat märkningssystem från Festool

Publicerad 18/12, 2018 kl. 10:00

Festool lanserar ett optimerat sågbladssortiment med ett märkningssystem som gör att användaren snabbt hittar sticksågsblad för sågning i trä, plast, metall eller byggmaterial.

Märkningssystemet inkluderar fyra färgkodningar: gul (trämaterial), blå (metall), röd (plastmaterial) och grön (byggmaterial). Färgkodningen finns med på många olika ställen: på förpackningen, som PoS-material i butiken, online på Festools hemsida, i broschyrer och i kataloger.

Sågblad för trä är tillverkade av HCS-verktygsstål. Sågblad för metall är av HCS-bimetall och kan användas för bearbetning av metaller såsom aluminium och stål. Sågblad för byggmaterial är av hårdmetall för lång livslängd. Sticksågsbladsortimentet finns listade i en tabell fördelat per färgkodning och modell, med beskrivning av användningsområden. Även förpackningen är anpassad till användarens krav, med uppgifter om tändernas längd och tanddelning (teeth per inch). Det nya sågbladssortimentet finns från och med januari 2019 hos Festools återförsäljare.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×