Förvärv inom industri stärker Assemblin i norr

Publicerad 5/3, 2019 kl. 11:51

Assemblin El har förvärvat Norrlands Industrimontage, NIAB, och stärker därmed sitt erbjudande inom elinstallationer på industriområdet.

NIAB har hög kompetens inom industri och kompletterar Assemblins befintliga verksamhet i norra Sverige väl. De befintliga uppdragen är serviceuppdrag och förvärvet av NIAB stödjer därmed Assemblins strategi att växa inom service. 

NIAB har 38 anställda och en årsomsättning på cirka 73,5 MSEK. Bolaget startades 2012 och är verksamt i Sundsvall med omnejd. 

“NIAB:s verksamhet är ett bra komplement till oss i norra Sverige och förstärker vår serviceverksamhet samt vårt erbjudande inom industri. “Vi är mycket glada över att kunna hälsa NIAB:s medarbetare, kunder och leverantörer välkomna till Assemblin”, säger Fredrik Allthin, affärsområdeschef och vd för Assemblin El.

“Det känns väldigt roligt att bli en del av Assemblin. Vi har redan ett starkt erbjudande och en solid verksamhet, som nu får möjlighet att utvecklas med hjälp av Assemblins stora resurser och bredd”, säger Håkan Nilsson, vd för NIAB och en av de två huvudägarna. 

Affären genomfördes den 19 december. Den förvärvade verksamheten bildar en ny filial i Sundsvall med inriktning på industri.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×