Fristående enhet från Geda

Publicerad 19/4, 2022 kl. 07:40

Hissen Geda 1500 Z/ZP F är baserad på Geda 1500 Z/ZP, där den enda skillnaden är ”F” som står för "fristående", vilket betyder att den kan köras fristående upp till en transporthöjd på 12 meter och därmed utan förankringar.

Basen på den fristående lyftanordningen är utformad för att passa på en lastbil. Tack vare det flexibla taket kan hissen lyftas med en specifik kranögla till sitt avsedda läge. Det enda som behöver göras är att ta bort ett segment av taket för att installera kranöglan. Modellen har två separata styrsystem och kan användas antingen som materialhiss eller transportplattform för passagerare och material. Plattformen har en storlek på 1,45 x 3,3 meter, och maskinen har en lastkapacitet på upp till 1300 kg eller sju personer. Transportplattformsstyrningen med en hastighet på 12 m/min aktiveras för transport av passagerare och material. Om endast byggmaterial ska transporteras växlas hissen till materiallyftläge med en hastighet på 24 m/min.

Att förankra är ofta inte möjligt på grund av den arkitektoniska situationen, glasfasader eller förhållandena på byggarbetsplatsen, enligt Geda. Med Geda 1500 Z/ZP F kan personer och material transporteras utan förankring. Detta säkerställs genom att bottenplattan väger 1700 kg. Den går på två stålmaster som säkerställer stabil rörelse av plattformen. Systemet använder Geda Uni-X-Mast, ett system som kan användas för Gedas många ”rack and pinion”-hissar från 300 till 2200 kg lastkapacitet. Beroende på byggförloppet och förhållandena på byggarbetsplatsen kan Geda 1500 Z/ZP F även användas med ankare, vilket ger fördelarna med Geda 1500 för att nå en transporthöjd på 100 meter.

Geda 1500 Z/ZP F är utrustad med säkerhetsutrustning såsom gränslägesbrytare, hastighetsberoende säkerhetsutrustning, säkerhetsstopp och överbelastningsskydd. Ett brett utbud av varmförzinkade säkerhetsgrindar för landningsnivåer ger säker förflyttning mellan plattformen och respektive landningsnivå, enligt Geda.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×