GEDA på exklusiv byggarbetsplats i Golden City

Publicerad 22/4 kl. 12:58

Nya och exklusiva lägenheter byggs i Prags byggnadskomplex "Rezidence Nuselsky Pivovar" med hjälp av flera GEDA-enheter. Arbetet kommer att vara klart på nolltid tack vare fem GEDA 1500 Z/ZP transportplattformar och tre GEDA Maxi 120 S-enheter.

Med en befolkning på mer än 1,3 miljoner är Prag Tjeckiens mest befolkade stad. Den höga efterfrågan på bostadsyta gör att de nya lägenheterna i ”Rezidence Nuselsky Pivovar” måste färdigställas i tid. Det är här de fem GEDA 1500 Z/ZP-transportplattformarna och tre GEDA Maxi 120 S-enheter kommer in i bilden.

De nya lägenheterna är en del av projektet ”Nusle Brewery” och erbjuder ett brett utbud av lägenheter, från studior och familjelägenheter till påkostade takvåningar med terrasser. Den moderna inredningen och de högkvalitativa materialen som används i deras konstruktion ger lägenheterna en exklusiv touch. Alla byggnader i komplexet bildar en sluten innergård. Detta är en grön parkeringsplats och är också tänkt att vara en plats för boende att träffas och koppla av. Läget mellan kvarteren Vinohrady och Nusle kombinerar också en lugn miljö i nära anslutning till staden. Dessutom ligger alla viktiga butiker inom gångavstånd, och Prags centrum ligger bara en kort spårvagnsresa bort.

 

Värdefull hjälp

GEDA transportplattformar firade sitt 25-årsjubileum 2022, vilket är ett bevis på deras kvalitet och prestanda. Transportplattformarna från Asbach-Bäumenheim, Bayern, är oumbärliga även på den tjeckiska byggarbetsplatsen. Brådskan på byggarbetsplatsen kräver pålitliga och flexibla hjälpare, vilket GEDA är mer än kapabelt att tillhandahålla.

Från ställningsbyggare till fasad- och inredningsmontörer och takläggare, alla på platsen använder GEDA-utrustningen för att slutföra sitt arbete. Det mycket begränsade byggarbetsområdet är inget problem för GEDA-utrustningen. De fem transportplattformarna GEDA 1500 Z/ZP installerades på en höjd av 34 meter och betjänar 15 våningar. De är försedda med GEDA Comfort-dörrar för att säkerställa smidighet och säkerhet vid förflyttning från plattformen till ställningen. Med en plattformsstorlek på 1,45 m x 3,3 m och en lastkapacitet på 2 000 kg är plattformen GEDA 1500 Z/ZP BS idealisk för transport av tunga material. Men arbetare kan också föras dit de behöver vara utan problem eftersom GEDA 1500 Z/ZP kan ta upp till sju personer.

Med tanke på hur brådskande projektet är, är transportplattformen GEDA 1500 Z/ZP en stor hjälp på byggarbetsplatsen, vilket sparar tid och pengar för de ansvariga. Trots de svåra förhållandena finns det inget som hindrar att projektet slutförs i tid, eftersom transportplattformarna har fästs direkt på byggnadsställningarna på byggarbetsplatsen. Den statiska beräkningen av HR System, Frydek Mistek, gjorde det möjligt att installera ankarna på detta sätt på grund av de låga förankringskrafterna för tvåmasts systemlyftar.

 

Litet lyft – stor påverkan

Med en lastkapacitet på 120 kg och en hastighet på upp till 60 m/min är GEDA Maxi 120 S den idealiska saken för att hjälpa fasadbyggare. På byggarbetsplatsen i Prag tjänar dragliften även fasadarbetare väl vid transport av fasadskivor och isolering. Liksom GEDA 1500 Z/ZP transportplattformar har GEDA Maxi 120 S installerats på en höjd av 34 m. Den kan dock gå upp till 70 m vid full kapacitet. En lyfthastighet på 20 m/min kan väljas även vid transport av känsliga material. Tack vare det stora urvalet av tillbehör kan GEDA Maxi 120 S utrustas för alla applikationer och är till stor hjälp på byggarbetsplatser av alla slag.

Det som gjorde byggarbetsplatsen speciell var användningen av GEDA 1500 Z/ZP transportplattformar, som fästes direkt på ställningen. Med tanke på projektets omfattning och logistik var HR Systems kontor i Prag, med huvudkontor i Frydek Mistek, tvungen att utföra de statistiska beräkningarna och använda resultaten för att utföra monteringsarbetet. Detta gjordes gradvis från juni 2023 till augusti 2023. Upplägget var en utmaning som bemästrades tack vare de utmärkta resultaten inom logistik och koordinering av alla som arbetade med byggarbetsplats. Tack vare effektiviteten hos GEDAs utrustning och HR Systems kapacitet gick allt smidigt, i tid och till belåtenhet för alla inblandade.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×