Godkänd Nordbygg-mässa med fler besökare

Publicerad 30/5, 2018 kl. 10:47

Mässan Nordbygg får godkänt även denna gång som rentalmässa men var kanske inte riktigt lika vass som tidigare år trots att mässan besöktes av drygt tusen fler besökare.

Nordbygg blev en lyckad tillställning även detta år. För tidningens del var det som vanligt främst B-hallens utställare som lockade. Här hittade vi i princip alla aktörer som vänder sig till den nordiska rentalmarknaden. Dock var känslan att rentalprägeln på hallen minskat en aning. Det känns också som att andelen utställare för arbetskläder ökat.

 

Föreningsuppslutning

I år hade flera branschorganisationer valt att förlägga sina årsmöten i anslutning till mässan. Håltagningsentreprenörerna och Riv- & Saneringsentreprenörerna med den nya gemensamma branschföreningen Byggnadsberedning höll till i Stockholmsmässans konferensavdelning och merparten av mötesdeltagarna besökte även mässan. Rentalföreningarna Hyreskedjan och Swedish Rental Association höll sina möten i Kungens Kurva och fanns också på plats på mässan.

 

En del nytt trots Bauma i antågande

Det visades också en del nyheter på årets mässa även om man redan nu kan märka att det är Bauma-år nästa år och en del tillverkare håller igen en aning. Men några exempel på nyheter var ändå att Husqvarna visade sitt nya sortiment entreprenadmaskiner som man förvärvat från Atlas Copco som exempelvis markvibratorerna, glättare, stampar med mera. Atlas Copco som hade montern mit emot visade delar av sitt sortiment inklusive nyheterna i sin pumpserie Weda. Garo rullade ut sitt breda sortiment som förutom tillfällig el och belysning även omfattar laddningslösningar för elbilar. I BVMs monter fanns en hel del nytt som en ny lite batteridriven lift för material och redskap från GEDA.

HTC visade en ny lite golvslip i serien Duratiq kallad T5. Mitt emot stod konkurrenten Scanmaskin som passade på att för första gången i Sverige visa nya World Series med många nya intressanta egenskaper. Man släppte också nya verktygsserier. Företagets grundare, Claes-Göran Bergstrand, som numera tagit et steg tillbaka fanns också med i montern. Inte långt därifrån återfanns Pullman-Ermator med flertalet starka och välkända modeller. Zip Ups monter var som vanligt fulladdad med nyheter från Dino, Snorkel, ErgoMover, UpRight ställningar med mera. Rickard Holmlund visade stolt upp den nya saxliften Snorkel TM12E och passade på att visa att man sålt ett exemplar av billiften GSR 200T som parkerats utanför mässan. Brubakken hade som vanligt en centralt placerad monter med flera nyheter, bland annat nya saxliften JLG1932R och Ommelift 1300. Grindex visade också sina senaste produkter och på plats fanns även många andra som Ställningsgrossisten, Matek, Blinkentools. En intressant nyhet var den smidiga mixerlösningen för exempelvis murbruk direkt på arbetsplatsen. Produkten kallas Pelican  Portamix och säljs av MM Norden AB. Tre trevliga unga tjejer berättade om produkten och demonstrerade hur den funkade. Som vanligt fanns naturligtvis uthyrarna Cramo och Ramirent med på mässan.

Allt som allt blev Nordbygg 2018 en helt godkänd mässa för rentalmarknaden om än inte riktigt lika vass som tidigare. Dock besöktes mässan av hela 48 000 besökare som är drygt tusen fler än mässan 2016.

www.nordbygg.se

 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×