Golventreprenör Linotol fyller 90 år

Publicerad 1/4, 2019 kl. 16:47

I år fyller Linotol 90 år och vi fick en stund med Linotols marknadschef Pether Skoglund.

Ni firar 90 år som leverantör inom golvlösningar, berätta.

“Det stämmer. 1929 grundade Sven Voeler Linotolgolv i Göteborg. Sedan dess har företaget vuxit stadigt. Idag finns vi i Norrköping, Stockholm, Malmö, Göteborg och Middelfart i Danmark och erbjuder helhetslösningar inom golv med våra sju affärsområden. Från konstruktion till alla typer av ytbeläggningar.”

 

Vad betyder kunden för er?

“Kunden i fokus” är den viktigaste av våra ledstjärnor. Kundernas beställningar spänner från golv i butiker, restauranger, sjukhus, skolor till transport & logistikhallar, industrilokaler och tågdepåer. Det är nöjda kunder som lägger grunden för vår tillväxt och framgång. I år kommer vi involvera kunden och marknaden via undersökningar ännu mer för att åstadkomma bästa möjliga kundnytta. Kunden är mycket viktig i vår affärs- och kompetensutveckling.”

 

Hur går det för er?

“Vi har haft en kraftig tillväxt, främst de senaste tre åren och vi ser att den fortsätter. I Norge har vi genomfört ett antal uppdrag och vi utökar vår närvaro där. Vi kommer dessutom att etablera oss i Norrland för att fortsätta utveckla de uppdrag vi har i norra Sverige. I mars kommer en stor nyhet då vi presenterar ett företagsförvärv som ytterligare breddar vårt erbjudande som helhetsleverantör inom golvlösningar.”

 

Vilka utmaningar ser ni framöver?

“Vår enskilt största utmaning är den löpande processen att rekrytera mer personal. Vi jobbar också vidare med branschorganisationerna för att stärka medvetenheten om att anlita seriösa företag i byggbranschen. För att kunna konkurrera på samma villkor krävs att alla i branschen förhåller sig till lagar och föreskrifter. Det gäller såväl arbetsmiljö som avtalsenliga löner. Linotols ingenjörer konstruerar alltid enligt svensk och europeisk standard.”

 

Var kan man träffa Linotol under året?

“Man är förstås alltid välkommen att besöka våra kontor. I närtid ställde vi ut på Fastighetsmässan i Kista 6-7 mars. Där fanns alla våra golvexperter inom nyproduktion, renovering och underhåll av golv.”

 

Till sist, hur ska ni fira?

“Det är inte bestämt ännu men att fira att verksamheten grundades för 90 år sedan ska vi förstås göra - tillsammans med vår fantastiska personal som ÄR Linotols framgångsfaktor nummer ett!”

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×