GT Trading generalagent för Airman grävmaskiner

Publicerad 5/10, 2020 kl. 09:26

Upplands Bro-baserade GT Trading är ny generalagent för Airman grävmaskiner.

De kommer att fokusera på Stockholm och Mälardalen, men vill på längre sikt bygga upp ett nät av återförsäljare över hela landet.

GT Trading startades 1989 av Tomas Abda som fortfarande är aktiv inom företaget. Under ganska många år låg företagets fokus främst på export av maskiner, men sedan 2015 har man fokuserat på den svenska marknaden vilket gett utdelning i form av agenturen på den japanska grävmaskinen Airman. “Vi har sålt Yanmar från 2015 fram till årsskiftet vilket har gett oss både mycket kunskap och en stor kundbas på små grävmaskiner”, säger Josef Said, vd GT Trading. “Vi driver dessutom ett eget uthyrningsbolag sedan 2018 som servar kunder över hela Sverige med maskiner från 14 ton och uppåt.”

Agenturen på Airman fyller flera funktioner eftersom GT Trading både kan fortsätta jobba med kundbasen de byggt upp på minigrävare och också erbjuda Airmans högkvalitativa produkter för att lansera ett lättare maskinprogram. “Airman är helt och hållet byggd i Japan på samma fabrik som bygger Hitachis maskiner”, säger Josef Said. “Maskinerna har motorer från Yanmar samt hydraulik från Hitachi och dessutom en riktigt fin hyttkomfort. En annan stor fördel är den tiltbara hytten som gör det enkelt att komma åt allt vid service.”

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×