Gulfstream Nordic Holdings blir majoritetsägare i Conjet

Publicerad 23/12, 2019 kl. 12:11

År 1990 köpte de nuvarande ägarna företaget genom ett så kallat “management buyout” av Atlas Copcos Conjet-projekt och sedan dess har man utvecklat företaget till en aktör inom den globala vattenbilningsmarknaden.

Conjet-teamet har under de senaste åren lyckats kombinera tillväxt med kontinuerlig introduktion av nya robotar på marknaden.

I GNH får Conjet en partner med förmågan att driva och accelerera företagets framtida tillväxt. Syftet med att GNH går in som majoritetsägare är att stärka ledningskompetensen i globala affärer samt öka den finansiella kraften som behövs för att investera i ökad produktutveckling och bolagets organisation. På det sättet kan man skapa långsiktig och stark tillväxt. GNH kommer också att kunna öka Conjets närvaro på den amerikanska marknaden och underlätta affärskontakten i Nordamerika genom deras redan befintliga nätverk och närvaro. De befintliga ägarna kommer att stanna kvar i företaget. Conjet kommer att förbli ett oberoende företag.

“Vi har mer än fördubblat intäkterna i Conjet under de senaste tre till fyra åren och vi har samtidigt utökat vår verksamhet och förbättrat vårt produktutbud till den högsta nivån någonsin”, säger Lars Nilsson, vd Conjet. ”Vi ser stora möjligheter framöver på våra marknader baserat på våra kompetenta medarbetare såväl som vår kunnighet i teknologin, vilket säkerställer en perfekt match mellan våra närmaste kunder och de projekt de arbetar med. Vi har haft en konstruktiv och positiv dialog med GNH och ser fram emot att dela deras erfarenheter från liknande situationer i ett partnerskap. Tillsammans kan vi förverkliga Conjets potential under de kommande åren.”

GNH är ett svenskt aktiebolag med fokus på att investera i nordiska och USA-baserade företag som har en global närvaro eller en ambition att växa internationellt. GNH vill ta en aktiv majoritetsägarroll och täcker strategiska och operativa initiativ, helst i partnerskap med ledningen och grundarna. GNH har en långsiktig ägaragenda och styrs inte av den typiska investeringsfondsdynamiken. GNH-teamet består av en blandning av äldre yrkesverksamma med bakgrunder som sträcker sig från hög operativ ledning till finansiering och konsultation, och har en lång internationell erfarenhet av affärsutveckling inom en mängd olika branscher och situationer. GNH är registrerat i Sverige med högkvarter i London och nyckelpersoner både i Sverige och USA.

“Conjets produkter och fältkompetens erbjuder en mycket bra metod för att reparera och renovera åldrande betongkonstruktioner både för privata aktörer och myndigheter i Nordamerika”, säger Stephen Sistrunk, partner GNH. ”Vi är glada över att samarbeta med Conjet för att öka tillgängligheten och användning av dess banbrytande vattenbilningsmaskiner i USA och utomlands.”

“Vi kommer att göra vår del för att stödja tillväxten och skapa en ännu starkare verksamhet genom att utnyttja våra erfarenheter och strategiska kunskaper med andra tillväxtföretag som har global närvaro, med fokus på att investera i och systematisera försäljning och stärka processer och system”, säger Tomas Wängberg, partner GNH.

“Vi är övertygade om Conjet stora potential och är oerhört imponerade av vad det befintliga teamet har uppnått under åren”, säger Peter Ankerst, partner GNH. “Marknaden för hydrodemolering är enligt vår uppfattning mycket intressant och vi tror att Conjet är i en stark position att dra nytta av detta. Vi ser fram emot att samarbeta med nuvarande ägare för att vara en del av den ständiga tillväxtresan.”

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×