Hamm presenterar innovationer inom kompaktion

Publicerad 5/9, 2019 kl. 12:25

Hamm presenterar innovationer i alla produktsegment, inklusive några världspremiärer, på Bauma 2019.

HP-serien av pneumatiska däckvältar var en av världspremiärerna från Hamm på Bauma 2019. Alla modeller i den nya serien är baserade på en gemensam plattform som kombinerar fördelar med attraktiva nya funktioner. Hamm har förbättrat ballastflexibiliteten med monteringsfärdiga ballastkit tillgängliga i olika vikter. HP-serien kommer att vara tillgänglig i olika versioner (HP 180 / HP 180i och HP 280 / HP 280i) med driftsvikt på 8-28 t.

På Bauma presenterar Hamm två andra innovationer: en delad oscillationstrumma och en VIO-kompaktionsmätare för oscillering. Hamm har även förbättrat drivkonceptet för oscillationstrummorna och gjort dem helt fria från underhåll. Med världens första VIO-kompaktionsmätare är Hamm den enda tillverkaren som erbjuder möjligheten att mäta kompaktion i oscillationsläge.

Genom åren har Hamm lanserat det innovativa användningskonceptet Easy Drive på marknaden. Easy Drive erbjuder bl a operatörer god ergonomi och komfort, samt intuitiv och säker användarvägledning och en plattform som går att justera till i princip vilken kroppslängd som helst.

Dessutom utvidgas H-serien av kompaktorer till att även inkludera C-modellerna. Dessa maskiner är utrustade med förstärkt hydrostatisk drift och ger upp till 30 % högre vridmoment, vilket bl a ger dem god dragkraft.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×