Här är de som ställer ut på Expolift (del 1)

Publicerad 4/9, 2023 kl. 10:19

På Expolift 2023 finns nära 100 procent av leverantörerna och varumärkena på den svenska accessmarknaden representerade. Flera danska och norska tillverkare och leverantörer ställer också ut. På följande sidor hittar du korta presentationer av varje utställande företag.

Altrex Ställningar

Altrex är en av världens största tillverkare av byggställningar. Sortimentet omfattas bland annat av rullställning, stegar, hängställning och andra specialprodukter i aluminium. I Sverige säljs produkterna av företaget Altrex Ställningar AB. Målgruppen i Sverige är uthyrare och andra företag inom byggsektorn. Altrex saluför och säljer bland annat Altrex rullställning i aluminium i varianten hantverkare, smal och bred ställning. En unik produkt är MiTower som är mindre och lättare att montera för en person. Den har även en trappdel som gör att den går att använda i trappor. Hängställning som passar där det är trångt. En produkt som är populär i andra länder men börjar bli stor även här för Altrex. Stegar och trappstegar för allas behov är också populära produkter. Nyheten Solar Shuttle är ett redskap som förenklar för de som monterar solskyddspaneler, har också ökat i popularitet. ”Då Altrex har funnits i över 70 år och säljs över hela världen så vet vi vad vi gör och kan erbjuda innovativa lösningar som exempelvis specialdesign på vår egen ingenjörsavdelning på fabriken i Holland”, berättar Jessica Hutala på Altrex Ställningar AB.

Altrex rullställning i aluminium har en godstjocklek på 2mm vilket gör den mer tålig. Altrex stödben är teleskopiska, hjulen är ställbara, plattformarna har stag på undersidan så att de är lättare att montera med mera. Den mest unika produkten är Altrex glasfiberplattform som är betydligt lättare än en plyfa-plattformen vilket gör att den är mer ergonomisk. Altrex Ställningar AB ställer ut i monter nummer 24 på Expolift.

www.altrex.com

 

BFE Nordic AB/Champion Norden

”Champion Power Equipment är Nordamerikas största elverksproducent med ca 50% av elverksmarknaden i USA och Kanada. Vi är en av mycket få tillverkare som designar, utvecklar och tillverkar alla elverk i egen regi vilket ger stor kunskap, sortiment och kvalité. Elverk är liksom det vi gör. För arbetet, semestern eller hemmet sätter vi standarden för kvalité och prestanda. Vi tillverkar produkter som gör ditt liv enklare.

Sedan 2003 har Champion och Warrior Diesel fått ett rykte om att utveckla, designa och tillverka världens mest kompletta elverk. Från vårt globala huvudkontor i Santa Fe Springs, i Kalifornien, har vi expanderat vår verksamhet i Nordamerika till att innefatta anläggningar i Jackson, Milwaukee och Toronto. Sedan 2014 finns vi även i Europa vilket vi är mycket stolta över. Idag innehåller vår produktlinje portabla elverk, motorer, vinschar, pumpar, högtryckstvättar och andra maskiner - men fokus är elverk. Med över tre miljoner sålda elverk i Nordamerika är Champion det största varumärket inom elverk. I Norden representeras Champion Global Power Equipment av BPE Nordic AB med säte i Kungälv. Vi har lager i Göteborg och Helsingfors där vi lagerhåller produkter, reservdelar och tillbehör. Vi vill vara en elverkspartner till våra återförsäljare och vi strävar efter att hjälpa dem med både kunskap och produkter. Vårt mål är att vara kunskapshuben i Norden när det kommer till elverk och att erbjuda produkter som ligger längst fram i teknik, miljö och design.”

www.championgenerators.se

 

Bobcat Sverige

Företaget är generalagent av Bobcats breda sortiment av entreprenadmaskiner i Sverige. Bobcat har varit marknadsledande tillverkare och utvecklare av kompaktmaskiner i 50 är. Bobcat har kontor och verkstäder i Stockholm, Kristianstad och Göteborg.

www.bobcat.se

 

BVM, ByggVärmeMaskiner AB

Företaget har funnits med länge och grundades redan 1973 som Byggvärme & Maskin AB. I fastighetskrisens spår 1991 så köpte dagens BVM ByggVärmeMaskiner AB inkråmet i gamla BVM, så dagens version är alltså 32 år eller om man så vill 50 år. Företaget grundades av Paul Schmidt. De som varit med länge i rentalbranschen kommer väl ihåg Paul. Idag drivs företaget av hans son Peter Schmidt. BVM är specialister på framförallt klimat- och lyftutrustning på arbetsplatsen. Man erbjuder ett brett sortiment av olika typer luftrenare, luftavfuktare, värmeutrustning och fläktar både för små uppdrag upp till riktigt avancerade installationer. En stor specialitet är också olika typer av lyftutrustningar för personal och material. Man är idag generalagent för den tyska bygghissen GEDA. GEDA är ett gediget och välkänt varumärke över hela världen och har genom BVM rönt stora framgångar i Sverige. Sortimentet är brett och innehåller allt från små lyftanordningar till omfattande person- och materialhissar. BVM är också återförsäljare av materiallyften Alp-lift samt att man säljer byggspel och störttrummor. BVM ställer ut i monter nummer 35 på Expolift.

www.bvm.se

 

Checkproof

Bolaget grundades 2015 av Håkan Holmgren och ägs idag av Håkan Holmgren och Granitor Growth Management. Man utvecklar och säljer digitalt system för att rapportera och dockumentera avvikelser, egenkontroller leverans och returkontroller samt erbjuder digitala checklistor. Kunderna återfinns bland uthyrningsföretag, tung industri, fastighetsbolag, alla typer av branscher som behöver ett smart system för att dokumentera och hantera arbete gällande underhåll, kvalitet och HSEQ. Checkproof är ett digitalt system som optimerar ditt teams effektivitet genom anpassade checklistor och avvikelsehantering direkt i telefonen.

Det som skiljer Checkproof från andra liknande system är att systemet är skapat utifrån användaren på fältets behov. Det måste vara enkelt och anpassat för dom att använda. Sen är Checkproof bäst på integrationer för att även här ge möjlighet att samla all data på ett ställe för att göra det så enkelt som möjlig för användaren.

www.checkproof.com

 

 

GMV Cranes & Handling A/S

Från vårt grannland i söder ställer företaget GMV A/S ut på mässan. GMV står för Gadbjerg Maskin Vaerksted och grundades 1988 av Sören Dahl. Idag ägs bolaget av Erik Pedersen och Jesper Pihl Faurskov. Bolaget är framförallt välkända för sina produkter Winlet Glaslyft, Winlet Pick & Carry Kran och ErgoMover Lift+Go Gips och transportvagnar. Bolaget vänder sig framförallt till maskinuthyrare, glasmästerier, fönstertillverkare och byggentreprenörer. Vad gäller glaslyftarna så är de byggda för att arbete i olika typer av miljöer med varierande mark- och golvunderlag. De klarar lyft från 375 till 1400 kg och erbjuder lyfthöjder upp till 5600 mm.

Några viktiga argument för Winlet är bland annat dess förmåga till finreglering. Den kan jobba Upp/Ner med lineära rörelser. Vänster till höger sker genom sidoförskjutning också med lineära rörelser. Med finregleringen i lineära rörelse anpassas fönster för fönsterram och glas för fönsteröppningar enkelt och obesvärat. Rotation är möjligt på alla maskiner. Alla Winlet-maskiner är hydrauldrivna och manövrering sker med proportionalstyrning.

Fönster kan monteras med låg manövreringshastighet, men proportionalstyrningen gör det möjligt också att manövrera snabbt, så armen skjuts in efter att fönstret är monterat, för att hämta nästa fönster eller fönsterglas.

ErgoMover finns i olika modeller, alla med 1500 kg max last. ErgoMover Go finns med fast plattform for transport och med 2x1m körplattor.

ErgoMover LiQ+Go gipsvagn har 150 mm hydraulisk lyftbar plattform for avsättning av last på gipsbockar. ErgoMover Manipulator gipsvagn har 150 mm hydraulisk lyftbar plattform för avsättning av last på gipsbockar, men också med 90 grader kip av gipsskivor

Alla kan levereras som Wireless dvs levereras utan dragstång, därmed kan också långa laster.

Hanteras, annars begränsar dragstången lastlängden till max tim. GMV ställer ut i montrarna 37 och 38 på Expolift.

www.gmvas.dk

 

Hydroscand

Hydroscand är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter genom en kunddriven och decentraliserad organisation. Bolaget grundades redan 1969 av Björn Holmström och ägs fortsatt av familjen Holmström. Hydroscand vänder sig till alla företag som behöver någon form av slang. Man är verksamma inom, högtryck (hydraulik), lågtryck (industri) och Pneumatik samt erbjuder tjänster för underhåll och akuta utryckningar.

På Expolift 2023 kommer Hydroscand att fokuserar på att demonstrera sina produkter inom centralsmörjning (CLS), tjänster så som TrackingCode samt sin mobila slangservice ”SlangExpress”. Hydroscands kompletta centralsmörjningsprodukter (CLS) ger en effektivt samt säker drift som bidrar till att minimera tidskrävande arbeten och akuta driftstopp.

TrackingCode är Hydroscands tjänst för slangmärkning och innebär att en etikett med en unik kod fästs på den monterade slangen. I Hydroscands system kan användaren sedan med hjälp av koden snabbt avläsa all information om slangstrukturen; såsom slangtyp, ledningskomponent, eventuella tillbehör samt när och var slangmontaget utfördes. Vid byte av slang så uppger man bara koden.

Hydroscands mobila slangservice SlangExpress hjälper kunden på plats med såväl akuta slangbyten som förebyggande underhåll samt installationer av Pneumatikstammar.

EnergiOptimerar och läckage söker tryckluftsanläggningar. Hydroscan ställer ut i monter 39A på Expolift.

www.hydroscand.se

 

IPAF

Medlemsorganisationen International Powered Access Federation (IPAF) staller också ut på Expolift. IPAF grundades i England 1983 av Paul Adorian. IPAF är en medlemsorganisation med över 1600 medlemmar i 81 länder. Organisationen verkar för säker och effektiv användning av mobila arbetsplattformar över hela världen. De flesta av IPAFs medlemsföretag är tillverkare, uthyrare, importörer och återförsäljare av liftar, samt liftutbildare. Andra kategorier är byggbolag och specialister på arbetarsäkerhet. Förutom att ta fram världens första liftutbildning (1993) arbetar IPAF aktivt på en mängd olika områden. Ett exempel är Tillverkarnas Tekniska Kommitté, där man tillsammans med lifttillverkare över hela världen hittar nya sätt att öka säkerheten. IPAF har en stor mängd informationsmaterial som är kostnadsfritt att använda, bland annat med maskoten Andy Access. IPAFs liftutbildning är den enda i Sverige som är ISO-certifierad. IPAF var med och tog fram standarden ISO18878 år 2004 och är certifierade sedan dess. IPAFs representant i Norden och Baltikum heter Kent Boström och är placerad i Stockholm. IPAF ställer ut i monter 12/13 på Expolift.

www.ipaf.org

 

Lejarbejdsplatform/SaeClimber

Danska företaget Lejarbejdsplatform markandsför och säljer klätterställningar och arbetsplattformar samt bygghissar av märket SaeClimber i Danmark och Sverige.

SaeClimber SL är en av de ledande tillverkarna av arbetsplattformar i världen, och har i mer än 18 år producerat lodräta åtkomstlösningar som arbetsplattformar, person- och materialhissar till kunder i Europa, Asien och USA. I dag har företaget cirka 65 anställda och driver en avancerad Produktionsanläggning i Spanien, som också är ett center för expertis inom lösningar för byggindustrin.

 

Framtidens arbetsplattformar

SaeClimber bygger på ingenjörskunskap och ledande know-how inom plattformsindustrin för att skapa framtidens arbetsplattformar, som med framgång matchar alla krav utan att kompromissa med säkerhet, kvalitet eller hållbarheten.

 

Stor efterfrågan

Efterfrågan på arbetsplattformar är jämnt fördelat över olika typer av kunder, och just nu är det ett stort behov av arbetsplattformar i Danmark. Många mindre hantverkarfirmor har upptäckt fördelarna med SaeClimbers arbetplattformar.

”Der är en stor potential och en stort existensberättigande för våra produkter på den danska marknaden. Vi ser därför fram emot att träffa liknande företag i Sverige och visa på fördelarna med SaeClimber. Tillsammans med våra kunder kan vi skapa mycket effektiva och säkra accesslösningar”, säger Brian Hansen och Joachim Kyed Thomsen från återförsäljaren Lejarbejdsplattform.dk.

 

Första leveransen

De två första arbetsplatsformarna av modellerna SaeClimber P50 levererades till MT Højgaard A/S på Østerbro i Köpenhamn, där de redan är installerade.

Arbetsplaformarna är inköpta till ett projekt där man ska byta ut 3800 fönster.

www.saeclimber.dk

 

 

Svenska Jekko AB/Hüllert Maskin

Svenska Jekko är generalagent för Jekko minikranar på Svenska marknaden. Man säljer minikranar, glasrobotar, minipickers och diverse lyftredskap. Jekko har ett brett spann av minikranar i sin portölj. Den minsta lyfter 600kg och den största lyfter hela 21 500kg och allt där emellan. Det svenska bolaget grundades 2018 av familjen Burge. Svenska Jekko ingår i Vara Maskin Import. Där ingår även Hüllert Maskin AB (Merlo argenturen) och Ottosson Truck AB (Hyundai argenturen för gaffeltruckar). Vara Maskin import ägs av Familjen Burge. De kunder som man främst vänder sig till är bolag som arbetar med industriunderhåll, byggnation och lyftentreprenader, infrastruktur och maskinuthyrare.

Med en gedigen erfarenhet inom maskinbranschen sedan 1945 har företaget lång erfarenhet, kompetens och utbyggt servicenätverk i hela landet.

Jekkos breda utbud av minikranar är utformade för att möta olika utmaningar och behov i olika industrier. Oavsett om kunden behöver lyfta material på trånga platser, arbeta på höga höjder eller hantera tunga laster, har Jekko den perfekta lösningen. Jekkos minikranar är kända för sin kompakta design, imponerande lyftkapacitet och enastående precision, vilket gör dem till ett oumbärligt verktyg inom lyft och materialhantering.

Svenska Jekkos glasrobotar är specialiserade på att hantera glas på ett säkert, användarvänligt och effektivt sätt. Oavsett om kunden arbetar med glasinstallationer i kommersiella byggnader eller i privata hem, kan användaren lita på att glasrobotarna gör arbetet på ett smidigt och problemfritt sätt. En stor fördel med glasrobotarna är att användaren kan ta bort vakuumlyften och ersätta den med en enkel lyftkrok. Då kan man även använda den som ett lyftredskap med krok.

Förutom minikranar och glasrobotar erbjuder man även ett urval av lyftredskap som är utformade för att möta olika lyftbehov. Sortimentet inkluderar vakuumlyftar, gripklor och lyftbalkar. Med dessa redskap ökas mångsidigheten för Jekkos minikranar men även för andra maskintyper inom lyft och materialhantering.

Som en del av Vara Maskin import strävar Svenska Jekko efter att erbjuda den bästa servicen och supporten till sina kunder. Svenska Jekkos dedikerade team står alltid redo att hjälpa till med rådgivning, utbildning och teknisk support för att säkerställa att kunden får ut mesta möjliga av produkterna. De tunga argumenten för minikranar från Jekko är kompakt design, enorm kraft och full kontroll.

www.jekko.se

 

Krankungen

Krankungen grundades 15 mars 2013 av entreprenören Fredrik Jansson som än idag framgångsrikt driver företaget framåt. Till en start köptes en gul minikran av modell Maeda 305 som förde med sig större efterfrågan efter fler kranar av samma typ. Krankungen svarade på marknadens efterfrågan genom att investera i fler och större kranar då marknaden även ville lyfta högre och högre. Maskintillverkarna var även de tvingade att rätta sig i ledet och tillverka större modeller som klarade mer.

Krankungens affärsstrategi utvecklades när nya typer av kranar köptes in som komplement till minikranarna. Modeller som Maeda CC423 och LC1385 gör det möjligt att mer flexibelt lyfta och förflytta sig utan att behöva tänka på stödben. De bygger på en grävmaskinsmodell med kranenhet istället för grävenhet och kallas för kompaktkranar. Släpvagnskranen Klaas 23-33 TSR City visade sig också vara en bra investering. Den transporteras efter bilen och har marknadens bästa utligg på hela 23m.

2018 anställdes Stefan Eldeby som mekaniker med lång erfarenhet från branschen för att kunna underhålla och reparera krankungens maskinpark samt även erbjuda reparation och service till kunder med deras egna kranar.

Krankungen erbjuder även utbildning för de kranar de hyr ut. Dessa utbildningar består av en onlinebaserad teoridel och avslutas med en praktisk del och slutprov på arbetsplatsen eller hos Krankungen. Det går att läsa mer om utbildningarna under kategorin utbildningar.

Under 2021 välkomna man även Christofer Odehammar till teamet med gedigen erfarenhet från Ramirent/Stavdal där han tidigare varit distriktschef. Hans roll på Krankungen är att vara projektledare och säljare.

Med en fantastisk organisk tillväxt i ryggen och affärsmässigt strategiska beslut och inköp är man idag nordens största maskinuthyrare med inriktning på minikranar. Målet är fortfarande att vara bäst och företaget jobbar ständigt på att upprätthålla sin position på marknaden genom att vara lyhörda och hela tiden utvecklas i takt med marknadens behov.

Fokus är och kommer alltid att vara anpassade och smarta lösningar för att göra kundernas arbete så enkelt, kostnadseffektivt och roligt som det bara är möjligt.

www.krankungen.se

Layher

Layher är ett världskänt varumärke. Man utvecklar och tillverkar byggnadsställningar för fasader, industrin med mera, rullställningar, väderskydd, ställningssläp och en rad tillbehör. Bolaget grundades 1945 av Wilhelm Layher och ägs fortsatt av familjen Layher i Tyskland. Layhers huvudsakliga kundgrupper är ställningsentreprenörer, hantverkare, målare, takläggare, putsare, plåtslagare, solpanelsfirmor, uthyrare, etc.

Layher är världens största tillverkare av byggnadsställningar. Allt görs i egna fabriker i Tyskland till högsta möjliga kvalitet. Man erbjuder allt ifrån kompletta ställningspaket till skräddarsydda lösningar för unika behov. Enligt tillverkaren själva är Layher originalet, tillverkat i egna fabriker i Tyskland till största möjliga precision. Man har ett komplett sortiment med lösningar för alla tänkbara applikationer. Layhers erfarna säljare och tekniska support hjälper kunderna med ritningar och rådgivning. Layhers huvudkontor för Sverige ligger i Upplands Väsby, några ordentliga stenkast från mässan Expolift. Layher ställer ut i monter 45 och i entrén på Expolift.

www.layher.se

 

 

Liftab - Lift JR Sweden AB

Liftab i Göteborg marknadsför och säljer saxliftar, pelarliftar, bomliftar, släpvagnsliftar, billiftar och larvbandsliftar. Bolaget grundades 2010 av Joacim Esbjörs och Roger Karlsson. Nuvarande ägare är Joacim Esbjörs och Johan Ehk.

Liftabs kundbas består i första hand av rentalbolag men man säljer även maskiner i mindre omfattning till industrin och andra kunder som har ett långsiktigt behov av maskiner.

Liftab är återförsäljare för varumärkena Niftylift, Palfinger, Sinoboom samt Teupen.

Genom sina egna servicetekniker så erbjuder man support och service i första hand till de fabrikaten man säljer men kan även hjälpa till med service på andra fabrikat om kunden önskar. Liftab lagerhåller och säljer reservdelar till de fabrikat som man säljer. Liftabs målsättning är att kunderna skall erbjudas snabbast möjliga leverans för att korta stillestånd på maskinerna.

Liftab har under en längre tid sålt maskiner som reducerar CO2 utsläppen. Detta är en kärnfråga för bolaget. Man letar aktivt liftar som drivs till 100% med el alternativt hybrider som kan ersätta prestandan i en dieselmaskin. Liftab kan i dagsläget erbjuda maskiner upp till 32 meter med samma prestanda som en dieselmaskin och under 2024 upp till 43 meter.

Byggbranschens resa mot fossilneutral produktion 2045 kommer att innebära att liftanvändarna kommer att behöva satsa mer på elektrifierade maskiner framöver och Liftab jobbar aktivt för att möjliggöra för sina kunder att nå dessa mål. Liftab ställer ut i monter 32/33/34 inomhus och monter U07 utomhus på Expolift.

www.liftab.se

 

Liftexperten Sverige

Liftexperten är återförsäljare av Genie, Leguan och Ixolift i Sverige. Man säljer produkter och reservedelar samt utför service, underhåll och reparationer. Bolaget bildades av Anders Åström 2015 och ägs idag av norska bolaget Hybeko AS. Den största kundgruppen är framförallt maskinuthyrare och slutkunder men man vänder sig även till andra kunder och industrin. Viktigt för Liftexperten är kunderna ska känna sig trygga. ”Kunden ska känna sig trygg i vetskapen om att vi alltid försöker hitta den bästa lösningen för kundernas behov. Vår affärsidé grundas i att skapa ett problemfritt ägande för våra kunder, vilket betyder att kundernas utmaningar är upp till oss att lösa”, säger Anders Åström som är VD för Liftexperten. ”Oavsett om det handlar om att välja rätt lift eller att utföra service. Det är ju det som är vårt jobb – att underlätta kundernas”, tillägger Anders. Han avslutar med att säga att man är kunniga, engagerade och levererar alltid.

De liftar man är återförsäljare för ska hålla en hög kvalitet och fungera utmärkt. Man stänger inga dörrar efter leverans av en produkt, snarare tvärtom. Man vill skapa ett stabilt och långvarigt samarbete med alla sina kunder. Liftexperten gör alltid sitt yttersta för att möta sina kunders behov även efter överlämning av produkter. Det är ett helthetsåtagande för Liftexperten. Som företag bryr man sig om såväl sina kunder som sina anställda. Bra personal genererar bra kunder – och bra kunder leder till bra personal. Det är för Liftexperten att bry sig på riktigt, hela vägen. Liftexperten har depåer i Göteborg och Stockholm. Liftexperten ställer ut i monter 26/27/28 inomhus och monter U14 utomhus på Expolift.

www.liftexperten.se

 

Liftroller AS

Liftroller utvecklar, tillverkar och hyr ut materialhanteringslösningar för byggplatser.

Liftroller AS är ett innovationsföretag baserat i Bergen, Norge, som har ett nära samarbete med ledande skandinaviska designers och tillverkare för att skapa nya produkter som gör livet lättare för byggarbetare. Produkterna tillverkas i nära anslutning samarbetar med skandinaviska byggföretag. Alla dessa innovationsprodukter kan hyras direkt från Liftroller Rental, som har lager i både Norge, Sverige och Danmark. Liftroller Rental har erfarna logistikrådgivare som hjälper till att hitta den bästa logistiklösningen för alla byggarbetsplatser.

Byggbranschen står dagligen inför ett antal hälso- och säkerhetsutmaningar grund. En av dem är hur man transporterar material från marknivå till golvet på vilka de kommer att användas. Många av metoderna som används är besvärliga och tidskonsumerande, och det finns en hög risk för skada på arbetare, förbipasserande och byggnader. De flesta skador och olyckor i byggbranschen är kopplade till hanteringen av tunga föremål. Arbetare som spenderar flera dagar med att bära material blir utslitna och riskerar arbetsskador. Att använda rätt utrustning kommer därför generera avsevärda besparingar, både när det gäller arbetstagarnas hälsa och när det gäller direkta arbetsplatsbesparingar.

Den här skandinaviska lösningen förbättrar säkerheten vid kranoperationer på byggarbetsplatsen. Med den solida rullskivan kan material och konstruktionsavfall flyttas in och ut på önskad plats snabbare, enklare och säkrare. Liftroller-systemet skapar en transportledning från utsidan av byggnaden till insidan på golvet på vilken materialet kommer att användas. Materialet laddas på Liftroller-utrustningen med hjälp av en kran och sedan dras genom öppningen på rullar. Detta gör det möjligt för arbetarna transportera tunga föremål snabbt, enkelt och säkert utan tunga lyft.

Liftroller har löst komplexa logistikutmaningar för byggföretag i många länder under de senaste åtta åren och man fram emot att få visa sitt produktsortiment på EXPOLIFT!

Liftroller vänder sig till alla företag som har behov av att transportera tunga eller långa föremål in i en byggnad.

Liftroller-systemet består av en serie produkter som har utvecklats för att lösa logistikutmaningar på byggarbetsplatser. Systemet används i byggprojekt för att man snabbare, enklare och säkrare ska kunna forsla in material i byggnader.

 

Produktsortimentet

Liftroller Wall är en mobil lyftplattform med rullar som kan placeras i öppningar i byggnaden för att bilda ett transportband för transport av material in i och ut ur respektive golv.

Liftroller Floor är en lyftplattform designad för att underlätta inkommande och utgående transporter av material i byggnader med öppningar från golv till tak.

Liftroller El Wagon är en elektrisk fjärrstyrd godsvagn designad för enklare och effektivare materialhantering på byggarbetsplatser.

Liftroller Table är ett transportbord med rullar på toppramen utformade för att förlänga transportband på Liftrollervagnen så länge man behöver den.

Liftroller Stacker är en hög lyftpalldomkraft designad för att förenkla transporten av material från lyftplattformen Liftroller Wall och Liftroller Floor in i byggnaden.

Liftroller AS grundades 2013 av Ivar Ole Wik. Ivar Ole Wik är majoritetsägare i bolaget tillsammans med investmentbolaget Dalseide & Fløysand AS samt bolagets anställda.

Liftroller hittar du i monter 39C på Expolift.

www.liftroller.se

 

Liftutbildningsrådet/Rentalföretagen

Liftutbildningsrådet (LUR) är ett oberoende organ som ansvarar för innehåll och utveckling av Liftläroplanen (LLP). LUR auktoriserar liftutbildningsföretag som förbinder sig att följa LLP.

LUR har bildats för att möta upp till Arbetsmiljöverkets nya krav från 2007-07-01 på lyftanordningar. Swedish Rental, idag Rentalföretagen, var initiativtagare till projektet vars arbetsgrupp bestod av Arbetsmiljöverket, utbildare, leverantörer och besiktningsorgan.

 

Syftet med LURs verksamhet

•    LURs syfte är att utforma en branschgemensam läroplan och riktlinjer för utbildning av operatörer på mobila arbetsplattformar.

•    Upprätta ett system med frivilliga auktoriserade liftutbildare och fastställa villkor för dessa.

•    I övrigt verka för förbättringar avseende arbetsmiljö, handhavande och maskinkännedom avseende mobila arbetsplattformar.

 

LUR:s målsättning

LURs mål är att minimera olyckor med mobila arbetsplattformar, dels genom att ställa krav på utbildare och deras genomförande av utbildningar, dels genom att informera beställare och brukare om de krav som finns för att uppnå ett säkert och ändamålsenligt nyttjande av mobila arbetsplattformar.

www.liftutbildning.se

 

Magni Northern Europe

Bolaget Magni Northern Europe grundades så sent som 2023 och är ett helägt dotterbolag av italienska Magni Telescopic Handlers Srl. Bolaget utvecklar och tillverkar saxliftar, pelarliftar, bomliftar och teleskoplastare av märket Magni. Kunder som man främst vänder sig till är maskinuthyrare, slutanvändare som underleverantörer till bygg- och anläggningsföretag. Magni Northern Europe säljer, utför service samt tillhandahåller reservdelar för Magnis produktsortiment.

www.magnith.com

 

MCS Hyrsystem

MCS Hyrsystem är en svensk filial till brittiska bolaget MCS Rental Software. Bolaget grundades av Richard Van Der Knaap och har funnits i Skandinavien sedan 2004. Familjen Van Der Knaap är fortsatt ägare till bolaget. MCS erbjuder innovativa systemlösningar för att hjälpa uthyrare och byggföretag med intern och extern uthyrning. MCS Hyrsystem hjälper sina kunder att digitalisera och effektivisera sina arbetsprocesser, maximera utnyttjandet av sin utrustning och öka lönsamheten. MCS huvudsakliga kunder är maskinuthyrare och bygg- och entreprenadföretag med egen utrustning.

Genom att digitalisera sina arbetsprocesser med MCS funktionsrika system, minskas tiden som behöver lägga på administrativa uppgifter och användaren kan istället fokusera på sina kundrelationer och att växa verksamheten. Genom att använda ett enda system för alla hyrprocesser undviks dubbelarbete och inknappning av data i olika system. Man kan en gång för alla eliminera papperslappar och ge alla möjlighet att i ett system se när utrustning är beställd, bokade kundmöten, utrustning som returnerats och är i väntan på service eller vad som ska plockas för en order m.m.

• Dagliga arbetsprocesser görs papperlösa och så effektiva som möjligt, där offerter och avtal kan skapas med bara några knapptryck.

• En tillgänglighetskalender gör det enkelt och snabbt att se vilken utrustning som finns redo att använda.

• Verkstadsmodulen hjälper kunderna att säkerställa att utrustning alltid hålls i toppskick, säker och redo för användning med påminnelser och varningar om planerat underhållsarbete.

• Kraftfulla rapporter ger klar och tydlig information om utrustning och verksamhetens resultat vilket hjälper företag analysera styrkor och svagheter, identifiera kommande trender och ta välgrundade beslut inför en uthyrning samt för framtiden.

• MCS erbjuder en mängd olika mobila lösningar i sitt webbgränssnitt och de mobila apparna, som gör planering och arbetet på fältet betydligt enklare.

• Färgkodad resursplanerare med kartfunkton, gör det enkelt att planera in transporter eller servicearbete till mest lämplig och geografiskt mest passande resurs. Tekniker på plats hos kund kan få tillgång till checklistor och annan viktig information på mobilen/plattan och förare kan fånga signaturer för att bekräfta leveranser och hämtningar direkt på deras mobila enheter. Med hjälp av GPS-teknik kan sista-minuten-ändringar till rutter/arbetsscheman enkelt hanteras, då jobb kan allokeras till lämpligaste förare/tekniker beroende på var de befinner sig.

• En helintegrerad CRM-modul gör det möjligt att hantera hela försäljningsförloppet från offert till beställning och man kan lansera proaktiva marknadsföringskampanjer för att nå ut till och stärka relationerna med befintliga och potentiella kunder.

• Den smarta Kundportalen gör det möjligt för uthyrare att erbjuda sina kunder tillgång till information, rapporter, certifieringar, anvisningar och mycket mer – dygnet runt! Kunder/Projektledare kan använda portalen för att ”hyra-av” utrustning så att faktureringstiden avslutas, och beställa hämtning. De kan söka efter avtal sorterade enligt plats, ordernummer eller leveransdatum samt se skannade dokument eller skadefoton som bifogats i avtal.

• MCS uppmanar användarna att göra det enkelt och snabbt för sina kunder att göra affärer, var som helst och när som helst, med MCS smarta webbshop. Beställningar som görs i webbshoppen går direkt in i hyrsystemet för att sluföras och omvandla till order, vilket görs med bara några knapptryck. Användaren levererar en unik order, vilket görs med bara några knapptryck. Detta innebär en unik kundupplevelse där varje kund som loggar in kan se sina egna priser och rabatter. All viktig information, exempelvis användarmanualer och produktinformation, finns också lätt tillgänglig inför hyran.

Vad som är unikt med MCS produkt är att den erbjuder en funktionsrik, flexibel och skalbar lösning som passar alla typer av företag, stora som små.

MCS har lång och gedigen erfarenhet, med över 40 års erfarenhet i rentalbranschen och är en stabil, global och framtidssäkrad partner. MCS lägger stor vikt vid kontinuerlig utveckling av programvaran för att säkerställa att man alltid ligger funktionsmässigt i framkant, och har en mycket aktiv användargrupp med regelbundna workshops, möten och viktiga diskussioner som ger MCS ovärderlig feedback.

www.mcsrentalsoftware.com

 

Nordisk Truck-Trans

Bolaget grundades 1959 av Folke Nylund och ägs idag av TMH Toyota Material handling Sweden. Bolaget markandsför och säljer liftar från Faraone i Italien under produktnamnet Elevah. Sortimentet är särskilt framtaget för arbete i trånga utrymmen inomhus med lyfthöjder på 3,5 till 8,5 meters arbetshöjd. De lämpar sig utmärkt för plockning av varor i lager, butik, däckhantering i kompakta utrymmen, service och underhåll i miljöer med rena och plana golv. Produkterna är extremt kompakta och med låg vikt jämfört med konkurrenterna.

www.truck-trans.se

 

Nordicc AB

Nordicc har ett utbud av utrustning för godshantering, så som lyftkranar, lyftplattformar, vinschkranar m.m. Bolaget grundades 1998 av David Klingenberg. Bolaget ägs idag av David, Bridget, Ruben, Roland, Rick och Christian alla med namnet Klingenberg.

Företagets kunder är ofta kommuner, fastighetsbolag, åkerier med flera men produkterna köps in av påbyggaren av fordonet i de flesta fall. Nordiccs mission är att tillhandahålla produkter och lösningar för transportbilar som sparar miljön och gagnar kundernas ekonomi och arbetsmiljö. Flera av Nordiccs produkter är unika vad gäller egenvikt och lyftkapacitet. Samt att man har ett så pass brett utbud, att man alltid kan hjälpa kunden oavsett fordon och behov i de allra flesta fall. Nordicc ställer ut i monter nummer 44.

www.nordicc.se

 

Samköpsgruppen

Det fulla namnet är Samköpsgruppen Sverige AB. Bolaget startades av Ingemar Waxin och drivs och ägs idag av Kenny Strömberg. Samköpsgruppen bjuder på en palett av storkundsavtal på vardagsutgifter från några av Sveriges bästa leverantörer, 30st RAM-avtal som medlemmarna tar del av. Man vänder sig till maskinhandlare, uthyrare, olika hantverksgrupper, åkerier, serviceföretag inom flertalet branscher, marina företag som servar och samt grossister inom ovan nämnda branscher.

Företagets avtal passar dom flesta bolag som har någon form av tjänster att erbjuda då alla har gemensamma behov av avtal på vardagsutgifter. Samköpsgruppen jobbar bara med kända rikstäckande leverantörer som Scandic, Stawberry, OKQ8, Circle K, Preem, AJ-produkter, JOBmeal, DHL, Nets, Swedol, Tools, Grolls, Wurth, Valvoline, NDI, Rikstvätt, Svea, Dekra, Jämtkraft, Citroen, Opel, Specsavers, Telia, Lyreco, Komplettföretag, Brödernas, Linde gas, Anticimex m fl.

Dessa bolag levererar dagligen följande produkter till medlemmarna som hotellrum, bränsle, verktyg, olja, gas, kontorsförbrukning, telefoni, frakter, kontorsmöbler, bilar, el, kaffe, glasögon, arbetskläder, betalterminaler, entrémattor, skadedjursbekämpning med mera.

Samköpsgruppen erbjuder marknadens bästa RAM-avtal som innebär bästa rabatten på vardagsutgifter till små och medelstora företag.

Medlemmarna spar tid och pengar då man erbjuder storkundsrabatter i sin palett som täcker deras behov av inköp. Man har idag många medlemmar som ger företaget en bra köpkraft för att vara attraktiva i det man erbjuder.

www.samkopsgruppen.se

 

Scandkran

Företaget ScandKran AB grundades av Jonathan Månsson som också är känd från MonZon Ställningssystem. SkandKran grundades 2021 och den nuvarande ägaren är MonZon Group AB. Man marknadsför och säljer minikranar, kraftkällor, bomliftar, glaslyftar, transportörer och ställningskärror.

Man vänder sig främst till maskinuthyare, bygg- och entreprenadföretag, rivare med flera. Maskin uthyrning, bygg och riv folk. ScandKran AB är generalagent för Hoeflon, OX Power, Hyrax, Palazzani, Smart Group, Freefalcon och Gripps i Sverige. SkandKran AB kommer att fortsätta jobba på samma framgångrika koncept mot kran-, lift-, glas-, maskin och uthyrningsbranchen, där ledorden är innovation, säkerhet, kvalitet, service och låga priser. MonZons företagsgrupp är kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015.

Samtliga varumärken som SkandKran erbjuder är premiumprodukter på högsta nivå.

En nyhet värd att nämna lite extra om är att man nu även satsar på kraftkällor som Lithiumbatterier och Energy B-Box från holländska OX-Power. Det behövs mycket kraft för eldrivna maskiner som jobbar långa timmar. Den senaste generationen av byggmaskiner kräver en hållbar kraftkälla. Ett batterisystem som bidrar till en renare värld. Det är OX Power. Man utvecklar och levererar batterisystem som är kraftfulla och kompakta.

OX-Power kommer nu med ett färdigt 6 fots elverk på upp till 100.2 kW samt att man inom kort även lanserar 10 och 20 fots containrar med ännu högre kapacitet.

www.skandkran.se

 

Scantruck

Scantruck är ett danskt företag som grundades redan 1996 och 2014 startade man sitt svenska dotterbolag. Bolagen ingår i danska NC Nielsen Group. Sortimentet som erbjuds består av liftar, teleskoplastare, kranar, hjullastare och vältar. De kundgrupper som man vänder sig till är i princip alla som har behov av företagets produkter men i synnerhet företag inom uthyrning, industri, entreprenad, park och förvaltning, lantbruk, fastighet och byggnation med mera. Här är de varumärken man representerar i Sverige: Manitou, SENNEBOGEN, Weycor, GMG, PB Platforms, Platform Basket och Geismar. Det är de världsberömda märkena som Scantruck är generalagent för.

Scantruck-koncernen har huvudkontor i Skive, Danmark och har sitt svenska huvudkontor i Rosersberg. I Sverige finns också ett försäljnings- och servicecenter i Kungälv.

Man har högutbildad personal som kan hantera den senaste tekniken och man har de bästa specialverktygen för att reparera och underhålla alla slags entreprenadmaskiner och teleskoplastare.

Scantruck är en av Sveriges största maskinleverantörer till byggbranschen och har ett brett utbud av maskinmärken från internationella aktörer. Scantruck erbjuder service i hela Sverige och har egna servicebussar och fältmekaniker. Därutöver har man även servicepartners som dagligen hjälper kunder över hela landet med små eller stora maskinreparationer.

Scantruck är en samarbetspartner som har allt under ett tak som ger kunden ett starkt stöd med rätt maskin, service och support. Scantruck erbjuder snabba åtgärder och problemlösning utifrån kundens behov, oavsett vilket maskinmärke kunden valt.

www.scantruck.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×