HeatWork väljs framför andra lösningar

Publicerad 5/3, 2019 kl. 11:52

Utleiesenteret i Norge har ingått avtal med företaget HeatWork i Narvik på 40-talls maskiner värda över 20 miljoner. Företaget, som har filialer i Drammen, Kongsberg, Oslo och Gardermoen, är en av de största aktörerna inom uthyrning för bygg och anläggning i östra Norge. Företaget har 85 anställda och en omsättning på mer än 400 miljoner.

“Det här är en kund som vi har arbetat med i många år. De har använt utrustning från vår konkurrent, så det är trevligt att de nu väljer att investera i HeatWorks modernare utrustning. 

Vi ser nu att de stora uthyrningsbolagen i Norden förnyar sig från gammal teknik till mer effektiva och miljövänliga lösningar. Nya HeatWork-maskiner väljs framför andra produkter, och flera aktörer lägger nu stora order för 2019”, säger försäljningschef Tommy Larsen på HeatWork.

 

Förstärker sig på marknaden

Utleiesenteret har för närvarande över 1000 liftar och 500 byggmaskiner för uthyrning. Nu har koncernen också ingått ett omfattande samarbetsavtal med HeatWork för att ytterligare stärka sin hyresmarknad. Det är en överenskommelse vilket inkluderar inköp av så kallade ”Frostheaters”. Detta är en mobil värmekraftverk som används för teletining, byggvärme, byggtork, betonghärdning och skadesanering, med användning av vätskeburen teknik.

“Vi investerar nu aktivt i byggbranschen och vi vill därför expandera och förbättra utbudet av utrustning så att våra kunder inom den snabbt växande industrin alltid kommer att få vad de behöver. Och det här lilla men mycket effektiva värmekraftverket gör det möjligt för bygg- och anläggningskunder att stärka säsongen betydligt. Flera ”Frostheaters” har redan införts. Så nu kan bara kyla komma”, säger en glad försäljnings- och marknadschef på Utleiesenteret, Morten Dahl. 

Dessutom är de glada över att de kan köpa utrustning från ett Helnorsk-företag som även tillverkar utrustningen i Norge.

 

Antarktis, svalbard och mauritius

HeatWork i Narvik har för närvarande 35 anställda och avtalet med Utleiesenteret är det största enskilda kontraktet under bolagets 15-åriga historia. Det familjeägda Narvik-företaget, som förra året vann priset ”Byggenæringens Innovasjonspris”, har idag en kundportfölj från Antarktis i söder till Svalbard i norr. En av kunderna är övervägande i Mauritius i Afrika, det finns naturligtvis ingen teletining men skadedjurskontroll, vilket är kundens behov.

“Vi är mycket nöjda med att Utleiesenteret har valt oss som permanent partner och leverantör. Det är väldigt spännande och positivt att en så stor aktör på marknaden nu vill utnyttja våra produkter, lösningar och expertis”, påpekar marknadschef och medehavare av HeatWork, Kristin Markussen. “Efter ett rekordår förra året räknar vi med att öka försäljningen med ytterligare 40-45 procent år 2018.”

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×