Herok flyttar in i nya lokaler i Eskilstuna

Publicerad 23/12, 2019 kl. 12:45

Heroks gamla lokaler på Gustafsvägen gjorde att de inte kunde expandera. Nu flyttar Heroks Eskilstunadepå in till dubbelt så stora och optimala lokaler på Fabriksgatan 3.

Herok flyttade in i de koncernägda lokalerna i Eskilstuna redan 9 november, men än är inte riktigt alla detaljer på plats. Den invändiga ytan i de nya lokalerna är dubbelt så stor som i de gamla och man kan nu erbjuda ett komplett uthyrningssortiment, betydligt större service- och reparationskapacitet samt en optimal tvätthall. Man har dessutom 2500 kvm i kallager och 8000 kvm gårdsyta. Nya depån kan fullt ut erbjuda även bodar, stora entreprenadmaskiner, tjältinare m m. Dessutom har den rakt av nya produkter i uthyrningssortimentet.

“Det tar sin tid att hitta sina rutiner och plats för allt”, säger Per Karlsson, vd för Herok. “Vår depå i Eskilstuna kommer att bli lika fullödig som våra övriga depåer med ett komplett uthyrningssortiment, trafik och utbildning. Och nu har vi det i en fullt ut anpassade lokal med dessutom stora gårdsytor”, säger Per.

 

Siktar på ökning och expansion

På den gamla depån omsatte man runt 18 MSEK och målet med den nya är att komma upp runt 14MSEK under 2020.

“Jag tror det finns goda förutsättningar. Eskilstuna med omnejd expanderar kraftigt och det finns ett stort antal bygg- och entreprenadföretag. I och runt Eskilstuna bor omkring 100 000 till 120 000 människor”, säger Veli-Matti Pyykkönen som kallas Vello och är depåchef i Eskiltuna.

Totalt jobbar sex personer på depån i Eskilstuna, under ledning av Vello, som arbetat hos Herok i nio år. Från denna anläggning ska Herok erbjuda uthyrning av maskiner i såväl Eskilstuna som i andra städer inom en tiomilsradie, exempelvis Strängnäs, Malmköping och Nyköping. Men att vara starka i Mälardalen är även en fördel för Stockholmsborna.

“Vissa hyrestagare tycker att det är för dyrt att hyra i Stockholm så då åker de exempelvis hit eller till andra städer runtom Stockholm. Vår nya depå ligger bara ett stenkast från motorvägen”, berättar Magnus Jaasund, Verksamhetchef Lift. ”Mälardalen är en otroligt stark region”, tillägger han.

 

Förbättrat flöde på nya depån

Den nya depån i Eskilstuna har ett betydligt bättre flöde där varje avdelning, uthyrningsbutik, verkstad, lager och tvätthall och hänger ihop sömlöst.

”Det är byggt för att få upp ett flöde”, berättar Magnus Jaasund. ”När maskinerna är färdiga, tvättade och kontrollerade, så går de direkt till lagret i den angränsande hallen.”

På anläggningen kommer det även finnas möjlighet att utbilda sig inom bl a lift, truck och bygg, då under namnet Herokakademien. Dessutom kommer de på anläggningen att sälja och hyra ut produkter för vägarbete under namnet Trafikbutiken Mälardalen, allt som ett steg i att kunna verka som helhetsleverantör åt sina kunder. Herok finns förutom i Eskilstuna även i Örebro, Västerås, Karlskoga och Stockholm.

Avslutningsvis understryker Per att det är väldigt viktigt att man upplevs som lokal uthyrare, trots att Herok nu börjar bli en allt större kedja, och det gäller på alla platser som man har depåer. “Vår personal på varje depå är oerhört viktiga och vi strävar efter att främst anställa de som har lokalanknytning. Depåchefen Vello är välkänd och omtyckt i branschen lokalt och känner sina kunder väl och det gäller alla på Eskilstuna-depån”, säger Per.

Till sist vill SRT passa på att gratulera jubilaren Herok som i år fyller hela 40 år. Herok grundades 1979 i Örebro.

www.herok.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×