HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomi

Publicerad 1/4 kl. 16:51

HiKOKI satsar stort på att ge proffsanvändaren mobilitet på arbetsplatsen och en sladdlös arbetsdag.

Det görs genom nya 36V MULTI VOLT verktyg och 36V batterier, som har samma storlek och vikt som dagens 18V batterier och verktyg. Det innebär att proffsanvändaren inte längre har behov att använda eldrivna verktyg – även för jobb som kräver mycket kraft.

HiKOKI lanserar en ny batteridriven tigersåg, 36V CR36DA. Den nya tigersågen är kraftfull som jobbar snabbt med hög avverkningskapacitet och ingår i MULTI VOLT plattformen. Den är en högpresterande och snabbt arbetande tigersåg som är mycket lättmanövrerad. Maskinen har hög avverkningskapacitet och styrkan gör att man kan belasta mer. Tigersågen är utrustad med pendelfunktion, hastighetskontroll och fyra inställbara varvtal som utökar vidden av applikationer. Den höga prestandan visas vid test, då CR36DA klarar ca 60 kap i trä (2x20 SPF) på ett laddat batteri eller ca 50 kap i stål (Ø 48,6 mm x 3,5 mm). HiKOKIS patenterade antivibrationsteknologi (UVP) med dubbla motviktssystem resulterar i mycket låga vibrationer. En ny konstruktion av maskinkroppen förbättrar greppet och förlänger hållbarheten. Tigersågen har enkelt bladbyte och justering av fot samt är utrustad med LED-ljus och stor upphängningskrok.

Det medföljande MULTI VOLT-batteriet (BSL36A18) är ett ”smart batteri” som växlar om automatiskt mellan två voltklasser, 36V och 18V och har en max uteffekt på 1.0800W.

Den unika plattformen av MULTI VOLT 36V batteriverktyg ändrar förutsättningarna om vad som är möjligt på arbetsplatsen genom att erbjuda samma effekt som ett nätdrivet verktyg men med flexibiliteten som en batteridriven.

 

Kraft

Nätdrivna verktyg har i regel mer kraft än sladdlösa, ända till nu.

HiKOKIS 36V MULTI VOLT plattform ger den kraft som behövs för att öka produktiviteten och effektiviteten, oavsett om verktygen används som batteridrivna eller nätdrivna. Vid användning av den nya MULTI VOLT 36V hybridadaptern, som inom kort lanseras, kan tigersågen användas som nätdriven – både direkt i 230V uttag eller från ett elverk med liten eller ingen strömförlust tack vare HiKOKIS kolborstfria motorteknik.

 

Säkerhet

Genom batteridrift slipper man sladden och får på så sätt en säkrare arbetsplats. Samtidigt kan användaren välja nätdrift när man behöver mer kraft för applikationen eller har en stationär arbetsplats. Välj sladdlöst när man inte har tillgång till ström eller behöver snabb förflyttning och nätdrivet när man har tillgång till ström eller vill spara på batteriet.

 

Kompabilitet

När man investerar i batteridrivna verktyg är det viktigt med kompabilitet.

Därför har MULTI VOLT-batterier utformats med HiKOKI och Hitachi 18V-verktyg i åtanke. Batteriet passar i 18V Hitachi verktyg med slidefäste inkl. spikverktyg, för ökad flexibilitet och mångsidig användning.

En intelligent anslutningsteknik gör det möjligt för batteriet att upptäcka om det används i en 18 Volt- eller 36V-maskin och justerar automatiskt spänningen, 5,0Ah för 18V och 2,5Ah för 36V. Med ett MULTI VOLT-batteri i en 36V MULTI VOLT-maskin får man dubbelt så mycket kraft, utan att batteriet eller maskinen blir större eller tyngre.

MULTI VOLT-plattformen och hybridadaptern ET36A ger användaren möjlighet att eliminera behovet av att liknande verktyg både som batteridrivet och nätdrivet på arbetsplatsen. Användaren bestämmer själv när man switchar från batteridrift till nätdrift. Med hybridadaptern (som är extra tillbehör) får man en flexibilitet som verkligen underlättar för användarens arbete och behov.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×