Hilti lanserar betongfräsen DCH 150-SL

Publicerad 17/3 kl. 13:47

Hilti har sedan tidigare erbjudit DC-SE 20 för fräsning av spår för installation av kablar, kabelbuntar och rör. Den nya DCH 150-SL innebär snabbare, renare och jämnare fräsning och är lämpad för mekanisk/elektrisk installation av kablar och rör.

Med tillhörande Hilti SPX-SL diamantkapskivor kan användaren kapa länge i hög hastighet med bibehållen prestanda, oavsett grundmaterial, enligt Hilti. När det gäller säkerheten på arbetsplatsen uppfyller DCH 150-SL gällande bestämmelser kring damm. Genom att ställa in korrekt kapdjup minimeras dammbildningen. Betongfräsen kan användas i kombination med en ansluten Hilti-dammsugare. De parallella handtagen har försetts med mjuka handgrepp som gör att verktyget går att greppa i flera arbetspositioner. Det nya, inbyggda vattenpasset är placerat så att det är lätt att se och följa. Djuplåset säkerställer rak och jämn spårning. Med DCH 150-SL betongfräs kan användaren mäta upp spåret i förväg. Den nya laserfunktionen gör att slutpunkten för spårfräsningen hela tiden är synlig så att spårningen blir exakt och kräver mindre omarbetning.

“DCH 150-SL bygger på styrkan hos föregångarna när det gäller hastighet, spårhållning, spårdjup, exakthet och dammuppsamling”, säger Robin Thiberg, produktchef Hilti. “Vi har utvecklat verktyget med våra användare i fokus och är glada att kunna utöka vår diamantkapningsportfölj med detta verktyg.”

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×