Hilti satsar som projekteringspartner

Publicerad 17/3 kl. 11:56

Hilti bygger vidare sin verksamhet som projekteringspartner och rekryterar nu i Göteborg, Stockholm och längs Norrlandskusten.

Med denna satsning breddar Hilti sitt utbud och blir både en materialleverantör och projekteringspartner.

Hilti har de senaste åren tagit uppdrag som projektör av detaljer på installationsupphängningar, brandtätningar samt underkonstruktioner för fasad och infästningar. Genom att i tidiga skeden påverka konstruktionen skapas effektivitet och en minskning av totalkostnaden genom bland annat designoptimering, prefabricering av installationssystem och digital utsättning.

“Hilti satsar stort inom BIM och har precis breddat erbjudandet med möjligheten att robotborra med Jaibot”, säger Daniel Wallner, Engineering Manager Syd Hilti Sverige. “I takt med att vi får in fler och större uppdrag i Sverige så investerar vi mer lokalt för att få ut det konkreta värdet på svenska projekt. Målet är att sänka totalkostnaderna för projekten genom att introducera en helt ny projekteringsdisciplin av installationsupphängning och brandtätningar.”

“Vi söker nu profiler som kan utvecklas mot att sälja in och uppdragsleda dessa projekt mot de största byggprojekten i Sverige, med den samlade expertisen från Hilti i ryggen”, säger Wiktor Lindqvist, Engineering Manager Norr Hilti Sverige.

Med denna satsning breddar Hilti sitt utbud och blir utöver en professionell materialleverantör även en projekteringspartner till byggherrar, konsulter och entreprenörer.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×