HITACHI LANSERAR Premium Rental

Publicerad 20/11, 2018 kl. 10:28

I slutet av september invigde Hitachi Construction Machinery Europe (HCME) sitt nyrenoverade democenter vid sitt huvudkontor i Amsterdam. Detta för att kunna visa upp anläggningsmaskiner i en mer attraktiv och tekniskt avancerad miljö.

"Vi vill göra området mer attraktivt för besökare och har uppdaterat det med ny teknik så det skulle vara klart för lanseringen av den hydraulisk grävmaskinen ZX210X-6 ICT med maskinstyrning och för att bättre demonstrera Hitachis Information and Communication Technology (ICT)”, förklarade projektledaren Frank van Neste.

För att väl demonstrera detta nya koncept tog HCME möjligheten att demonstrera den nya hydrauliska grävmaskinen ZX210X-6 ICT med maskinstyrning, ”den första IT-grävmaskinen i Europa”, enligt Makoto Yamazawa, VD för HCME.

Vidare berättade Makoto Yamazawa att rental blir allt viktigare för HCME:s totala affär:

“Därför lanserar vi nu Hitachi Premium Rental i Europa för att möta marknadens ökade krav på att kunna hyra maskiner när de behövs.”

I det här nya rental-konceptet hyr HCME ut maskiner till sina återförsäljare i Europa, som i sin tur hyr ut dem till kunderna.

“Detta underlättar rental-verksamheten inte bara för entreprenörerna utan blir också mycket smidigare och exiblare för våra återförsäljare som inte heller de behöver köpa in och binda kapital i en hel maskinpark för uthyrning”, sade Makoto Yamazawa.

Just nu har HCME 250 maskiner för rental-verksamheten i Europa. Och man räknar med att utöka antalet till cirka 1000 maskiner år 2020.

NY HITACHI GRÄVMASKIN MED 3D-SYSTEM
Under återinvigningen av Hitachi Construction Machinery Europes renoverade democenter passade företaget på att lansera ZX210X-6, den första Hitachi ICT-grävmaskinen (Information and Communication Tech- nology) med maskinstyrning i Europa.

Den moderna grävmaskinen kommer att ha stor inverkan på bygg- och anläggningsprojekt genom att öka effektiviteten med uppskattningsvis 30-50%, förbättra säkerheten och göra livet enklare för operatörer.

Med den nya tekniken har ZX210X-6 den bästa precisionen på marknaden. Den halvautomatiska driften av maskinens framsida garanterar konsekvent höga nivåer av precision.

ZX210X-6:s mycket exakta prestanda bidrar också till ökad säkerhet på arbetsplatsen. Konstruerad för enkel användning med användarvänliga funktioner backar den upp operatörernas redan befintliga yrkeskunskaper.

De sensorer som är monterade på maskinkroppen, bommen, armen och skopan på ZX210X-6 är bland de snabbaste på marknaden. Dessa möjliggör noggrann mätning av grävmaskinens lutning och vinkeln på maskinens framsida.

De arbetar i perfekt harmoni med den unika hydrauliska styrenheten. I kombination med den välkända hydrauliken på Hitachi-grävmaskinerna ger detta ZX210X-6 en konkurrensfördel på marknaden.

Den exakta positionen för ZX210X-6 kan bestämmas med 3D-systemet. 3D-bygg- och anläggningsdata kan laddas ner av maskinen via internet eller en USB-enhet, och dess position och höjd bestäms sedan av satellitpositionering och sensorerna.

Alternativt använder 2D-systemet koordinater, beräknade från konstruktionsritningar och data som manuellt matats in av operatören i monitorn. Den använder maskinen som referenspunkt och tar emot information från sensorerna. En viss insats krävs för mätning på plats vid användning av 2D-systemet, medan detta minskas avsevärt med hjälp av 3D.

Den lättlästa 24,4 cm pekskärmen i hytten på ZX210X-6 framhäver användarvänligheten. Den är utvecklad i samarbete med Trimble - ett världsledande företag inom maskinstyrningsenheter - monteras av HCME i fabriken och fungerar som en smartphone.

Operatören kan rotera maskinens sikt 360° och även zooma sikten in och ut för att övervaka arbetets framsteg i större detalj. Sikten kan anpassas enligt operatörens preferens, och det har ett ”splitscreenval” för att visa två eller tre visningar samtidigt.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×