Husqvarna förvärvar produktlinjen betongglättning från Wacker Neuson

Publicerad 29/10, 2019 kl. 15:21

Husqvarna Construction Products har köpt upp produktlinjen inom betongglättning från Wacker Neuson Group, vilket ytterligare förstärker Husqvarnas position inom betonggolvsbehandling.

Det nya sortimentet av glättare, kommer att vara ett komplement till Husqvarnas nuvarande sortiment och täcker hela processen, allt från markkomprimering till polerade betonggolv. Genom tillägget av Wacker Neusons åkbara glättarna kommer man nu att kunna erbjuda ett komplett erbjudande för betongbeläggning och polering, och samtidigt få en marknadsledande position för handstyrda glättare.

Produktionen av glättarna kommer under fjärde kvartalet 2019, att flyttas till Husqvarnas fabrik i Olathe, KS i USA. Vid World of Concrete 2020 kommer man att lansera ett sortiment av glättare, som kommer att vara redo för leverans och påminna mycket om de uppskattade och tillförlitliga Wacker-produkterna.

“Fördelen för kunderna är att vi blir en partner med ett komplett erbjudande för betongbeläggning och polering. Vi är kända för att skapa innovativa, integrerade och kundfokuserade lösningar med fokus på kundens produktivitet, och vi kommer nu att utvidga detta tillvägagångssätt även för vår linje av glättare”, sager Hans Lück, Sverigechef för Husqvarna Construction Products.

Som en del av avtalet kommer man parallellt att tillverka glättare för Wacker Neusons vägnar under 2020. När Wacker Neuson upphör att offerera dessa produkter kommer Husqvarna att kunna erbjuda och supportera dessa produkter under Husqvarnas varumärke.

www.husqvarnacp.com/se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×