I väntan på hetluft

Publicerad 26/6, 2014

Våren är ju här, men det skulle väl inte bara komma mera ljus. Vi vill ju ha varma goa kvällar också för att kunna sitta ute och grilla eller få en skön kvällstur med cykel eller motorcykel. Det här som hör våren till. Och kanske har det plötsligt kommit när ni läser detta.

Konjunkturen är just nu ungefär som våren, stabil och relativt god, men den hetluft som vi förväntat oss har dröjt. Senast var det strejkvarsel i luften, som vi turligt nog slapp. Så huvudprognosen ligger fortsatt kvar, med en uppgång för byggandet under året. Varför ökningen inte har kommit är svårt att veta, kanske bara försenade byggstarter eller små behov i början. Men mycket tyder på ett intensivt andra halvår.
I branscharbetet ligger säkerheten fortsatt som fokus. Vi arbetar fortsatt med färdigställandet av PSI projektet, och arbetar för att involvera våra stora leverantörer som partners och delger dem vår syn på behovet av att vara delaktiga i branschens säkerhetsarbete och sänka olyckstal. Vi tror starkt på att PSI är en viktig hjälp för att höja säkerhetstänkandet bland våra kunder.
På Nordbygg hade vi också årsstämma och vårmöte. Vi kunde konstatera ett glädjande stort intresse, med ett 70-tal deltagande partners och medlemmar, som också fick veta mera om kommande sanktionsavgifter från Arbetsmiljöverket av Anders Åséhn. Eftersom avgiften kan bli upp till 400 000kr, så får vi hoppas att vi möts av en viss förståelse och inlärningstid.
Den 24-26 juni hålls ERA Convention i Amsterdam ( European Rental Ass.). En möjlighet att se och lyssna på erfarenheter från andra europeiska uthyrningsföretag.
Till slut vill jag önska er alla en riktigt skön sommar!

Johan Svedlund
Ordförande Swedish Rental Association

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×