Intermats revansch

Publicerad 30/5, 2018 kl. 10:50

Mässan ansågs tidigare för fransk, eller för lokal, som i sig inte borde vara något negativt. Men i år bevisade Intermat att den kan locka både internationella besökare och utställare.

Den franska mässan Intermat har under de senaste åren den arrangerats fått en del kritik för att den varit ganska lokal, det vill säga “fransk”, och inte riktigt uppnått den internationella status som mässan utgett sig för att ha. Men årets utgåva, som arrangerades 23-28 april, höll mycket väl måtten för en internationell mässa, enligt SRTs utsände.  Och i montrarna fanns många nya intressanta produkter.

 

Välbesökt mässa

Totalt ställde cirka 1400 företag ut på årets utgåva av Intermat. Mässan lockade hela 173300 besökare vilket är en kraftigt ökning jämfört med 2015. Besökarna kom från totalt 160 olika länder.

Ett ganska stort antal svenska företag ställde ut och man hade dessutom olika paviljonger för utställare från Kina, USA med flera regioner och länder. Totalt spände mässan över fyra inomhushallar och tre omfattande utomhusytor samt en separat demoyta.

Indelad i produktsektorer

I en av hallarna arrangerades den europeiska versionen av amerikanska mässan World of Concrete som lanserades i samband med Intermat 2015. Totalt ställde 200 företag ut på World of Concrete Europe. Intermat hade också ett tydligt fokus på maskinuthyrningsbranschen dels med tanke på alla leverantörer av utrustning som lämpar sig för uthyrning samt att flera europeiska maskinuthyrare ställde ut som exempelvis franska jätten Loxam. En särskild rentaldag arrangerades också en av mässdagarna med olika föreläsningar i ämnet rental. Bland de övergripande nyheterna handlade mycket om eldrift. Mer eller mindre de flesta stora maskintillverkarna visade eldrivna modeller. Det var gott om motortillverkare också som alla visade motorer som uppfyllde de nya emissionskraven.

På mässan fanns också olika typer av produktsektorer såsom Demolition & Recycling, Earthmoving, Roads, Minerals med mera där utställare inom dessa sektorer samlades. Seminarier inom respektive område anordnades parallellt.

 

Demonstrationsområdet

Även vid årets upplaga av Intermat fanns ett demonstrationsområde som i år mätte hela 30000 kvm. Här arrangerades livedemonstrationer för grävlastare, grävmaskiner, kompaktlastare, mobila krossar och siktar, rivningsverktyg, krosskopor med mera.

 

Utrustning för slipning och polering av golvytor

Maskiner och verktyg för slipning och polering av betonggolv har fått ett starkt fotfäste på mässan, det märktes tydligt i år med många tillverkare från Europa, Asien och USA. Denna sektor har också en stark koppling till rentalbranschen och många av bolagen ställde också ut i den del som betecknades som World of Concrete Europe.

 

Nordiska utställare

En hyfsad skara av nordiska tillverkare varav de flesta var svenska ställde ut på mässan såsom Husqvarna med Pullman Ermator och HTC, Volvo, Sandvik, Atlas Copco, Steelwrist, Brokk från Sverige och Rammer, Robi, Allu, Dynaset från Filand för att nämna några. Det visades också över lag en hel del nya produkter i montrarna som publiceras separat i detta och kommande nummer av tidningen. En intressant nyhet som kan nämnas redan nu är att HTC lanserade en ny model, T5, i sin Duratiq-serie.

En hel del svenskar besökte också mässan. Olika branschföreningar hade bland annat arrangerat gruppresor. Nästa Intermat i Paris arrangeras 2020 men datum är inte satta ännu. Däremot arrangeras Intermat Asean i Bangkok, 6-8 september på mässområdet Impact Exhibition & Convention Center.

www.intermat.fr

 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×