Introduktion av ALIMAK TPL 800

Publicerad 1/4 kl. 12:43

Alimak utökar nu sortimentet med nya singel-mast systemet TPL 800.

Den flexibla, robusta och enkla design gör maskinen idealisk för alla vertikala höjdlösningar för arbete på byggnader, i byggnadsställningar för nybyggnad eller renoveringsprojekt. TPL 800 är utformad för att bli den mest kostnadseffektiva vertikala transportlösningen på marknaden. Alla maskiner har dubbla funktioner och kan användas antingen för material- eller persontransporter. Den nya transportplattformen har en kapacitet för 5 personer, är 3,2 m lång och 1,0 m bred och kan transportera skrymmande material upp till max 100 m transporthöjd. En fördel är möjligheten att öppna den 3,2 m långa plattformssidan för lastning och lossning med dubbeldörrportar (C-dörr).

TPL 800 har en matningshastighet på 12 m/min i persontrafik med dödmanskontroll och 24 m/min för materialtransport och kan manövreras från markstationen.

Genom att bara vrida på nyckeln på elpanelen förvandlas enheten från en transportplattform till en materialhiss med alla nödvändiga säkerhetsåtgärder.

 

Montering och demontering

Mastsegmenten är kopplade till fyra ögonbultar. Dessa är ordentligt anslutna till själva mastprofilen, vilket ökar monteringen och eliminerar risken för förlust eller missbruk av mastsbultarna. Monteringsplattformen ger säker tillgång till masten och fasaden och säkerställer att mast och ankare kan monteras på säkras och bästa möjliga sätt.

Den förbättrade mastkonstruktionen tillåter ett förankringsavstånd på upp till 7,5 m, så att endast tre våningar i byggnaden eller byggnadsställningen krävs för fastsättning. Förankringsrören är fästa med ett dubbelt ramsystem för mastsektionerna, som tillåter en större stabilitet av masten och som kan monteras på samma gång snabbt och enkelt.

Enheten är konstruerad för effektiv drift med minimalt slitage och lång livslängd. TPL 800 är utrustad med Alimaks beprövade säkerhetsanordning som svarar när normal hastighet överskrids. Vid för hög hastighet avbryts kretsen till maskinen, som sedan försämras försiktigt och avstannar helt. Maskinen har också integrerat överbelastningsskydd. Alla kontroller för drift av maskinen och styrning av säkerhetssystem finns i kontrollpanelen.

 

Lätt att placera

Den varmförzinkade grundramen med bärande nivelleringsspindlar är mindre än maskinen, vilket gör den enkel att placera även i mycket snäva utrymmen. Den första mastprofilen är fastskruvad såväl som korgen.

 

Enkel lastning och lossning

Utformningen av TPL 800 är helt modulär och kan levereras med en mängd olika grindar eller ramper. Trots sina relativt få moduler och komponenter kan modulsystemet perfekt anpassas till ett brett utbud av applikationer. De rektangulära dimensionerna erbjuder fördelar vid transport av rörliga element, till exempel gipsvagnar eller byggnadsmaterial. Lastrampen underlättar lastningen av plattformen med gaffeltruck eller lastbil. Plattformens långsida är försedd med en fast räcke från fabrik. Valfritt, kan den långa sidan av plattformen vara utrustad med en vikport med en öppningsbredd av 3 m, som erbjuder stora fördelar vid lastning av skrymmande material.

 

Omfattande utbud av tillbehör

En rad tillbehör som tak, tross, stege etc. finns på begäran. Tillgångsportarna med elektrisk och mekanisk koppling uppfyller de senaste bestämmelserna i maskindirektivet. Dessa kan också vara utrustade med en ringknappsplatta och kan enkelt monteras på byggnadsställningen såväl som på byggnadens sidor.

Den nya transportplattformen kommer att presenteras vid bauma vid Alimak monter FS 1102/10 och finns redan nu tillgänglig.

www.alimak.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×