IPAF certifierar sin första Senior Instruktör i Sverige

Publicerad 17/9 kl. 15:43

International Powered Access Federation (IPAF) har sett en betydande ökning av efterfrågan på kvalitetssäkrad liftutbildning av både operatörer och arbetsledare i Norden och Baltikum under de senaste åren. Det är framför allt utländska entreprenörer som ställer högre krav på säkerheten på sina arbetsplatser.

Katarina Jacobson på Riwal Sweden är nu en fullt certifierad IPAF Senior Instruktör, vilket innebär att hon kan utbilda och certifiera andra IPAF-instruktörer i Sverige. Dörren öppnas nu för att fler utbildningsföretag kan bli ackrediterade till att erbjuda ISO-certifierad liftutbildning i Sverige.

Katarina Jacobson säger: ”Jag är glad över att kunna utöka vårt erbjudande av kvalitetsutbildning på Riwal Sverige och hjälpa flera utbildningsföretag att kunna erbjuda IPAF’s ISO-certifierade liftutbildning.”

Kent Boström, IPAF-representant för Norden och Baltikum, kommenterar: ”IPAF ackrediterade sitt första utbildningscenter i Sverige förra året och översatte även kursmaterialet till svenska. Vi förväntar oss att efterfrågan kommer att fortsätta öka och vi ser fram emot att få fler ackrediterade utbildningscenter för att möta det behovet. Det är fantastiskt att Katarina nu är certifierad som IPAF Senior Instruktör och kan ta sig an att utbilda nästa våg av IPAF-certifierade liftinstruktörer i hela Sverige.”

Under pandemin har många uppskattat möjligheten att göra den teoretiska delen av operatörsutbildningen på distans via IPAF’s eLearning. Det både sparar tid i klassrummet och minimerar virusspridningen.

Till hösten lanserar IPAF även sitt digitala liftutbildningsbevis via mobilappen ePAL. Via appen kan man enkelt skicka en digital kopia av sitt liftutbildningsbevis till den som behöver se det, något som förenklar hanteringen för alla. Arbetsgivaren kan enkelt verifiera att liftutbildningsbeviset är äkta via IPAF’s hemsida. Verifieringstjänsten är kostnadsfri och kräver ingen inloggning. I appen finns även Operatörens säkerhetsguide och en loggbok.

www.ipaf.org

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×