IPAF mer synligt i Norden

Publicerad 18/12, 2018 kl. 10:22

TIME International i Farsø, Danmark, blev i början av november ackrediterade som utbildningsföretag hos IPAF.

I Danmark har intresset för IPAF’s liftutbildning eskalerat, med över 1000 PAL-kort (Powered Access License) utfärdade de senaste 12 månaderna fordonsmonterade liftar från Versalift. TIME är medlemmar i IPAF sedan många år och deltar aktivt i IPAF’s tekniska kommitté för tillverkare.

I början av november blev TIME International i danska Farsø ackrediterade som utbildningsföretag hos IPAF. Ackrediteringen godkändes efter en grundlig genomgång av företagets förutsättningar att bedriva IPAF’s liftutbildning med dess rutiner, samt utbildningen av deras instruktör.

IPAF’s utbildningsprogram är certifierat av TÜV enligt ISO-standarden SS-ISO 18878:2013 Mobila arbetsplattformar – Utbildning för operatör (förare). Utbildningen är identisk över hela världen, endast språket skiljer.

Per Trend-Poulsen är IPAF-certifierad instruktör hos TIME International. ”Vi har förespråkat IPAF i många år. Vi har tidigare erbjudit IPAF’s utbildning av operatörer med instruktörer från Versalift i England. Vi ser fram emot att kunna utöka vårt erbjudande av utbildningar nu när vi är ackrediterade här i Danmark också”, säger Per.

Kent Boström är IPAF’s representant i Norden och Baltikum. ”Vi är glada över ackrediteringen av TIME International. Det är en välkommen expansion av vår utbildning här i Norden”, säger Kent.

”Det ökade intresset för IPAF’s liftutbildning i Danmark började på en stor internationell byggarbetsplats i Odense, där det föreskrivs att alla operatörer av mobila arbetsplattformar ska inneha ett PAL-kort (Powered Access License)”, fortsätter Kent.

Under de senaste 12 månaderna har över 1000 PAL-kort utfärdats i Danmark av uthyraren Riwal. Trenden med högkvalitativ liftutbildning sprider sig nu i Skandinavien. Då efterfrågan förväntas öka ytterligare ser IPAF behovet av ännu fler träningscenter framöver.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×