Jämnt årtal betyder DEMCON-år

Publicerad 31/5, 2016 kl. 15:00

I år är det återigen dags för demoleringsmässan DEMCON att arrangeras på Infracity norr om Stockholm. Startfältet av utställare börjar byggas upp ordentligt. I vanlig ordning dukas det upp för DEMCON-kalaset på torsdagskvällen men utdelning av det Svenska Demoleringspriset. Tyrolit arrangerar dessutom den nordiska finalen i sin internationella håltagartävling.

Enda skillnaden från tidigare mässår är att DEMCON 2016 arrangeras den 29-30 september istället för i början av september månad. Orsaken är att under de senaste åren har branschmässorna börjat svärma i början av september. Den ursprungliga planen var att mässan skulle hållas den 4-5 september. Men vid ett tillfälle låg tre mässor på samma datum, två i Göteborg och så DEMCON på Infracity. Så går det ju inte ha det. Branschen kan ju inte trötta ut entreprenörerna med mässor i tid och otid. Så DEMCON flyttade till slutet av månaden och en av de andra två mässorna ställde in i år.

 

En unik samlingsplats för branschen

Startfältet för DEMCON 2016 börjar ta form och besökarna kommer att kunna möta de traditionella leverantörerna i branschen och en hel del andra lite nyare aktörer. Bästa sättet att hålla sig informerad om vilka som ställer ut är att kontinuerligt besöka mässans hemsida www.demcon.se. Det unika med DEMCON är att mässan är liten och extremt nischad. Hit kommer bara branschens aktörer, det vill säga proffsen som jobbar med håltagning, rivning, återvinning, sanering, hantering av damm och betongslam, vattenbilning med mera. Kompetensnivån är hög och stämningen är god. DEMCON är en unik företeelse som saknar sitt motstycke vilket också lockar en hel del internationella besökare. Sverige är unik både vad gäller mängden tillverkare inom de sektorer som nämnts och lika unikt ifråga om utövarna. DEMCONs hemsidan uppdateras regelbundet. Som bekant hålls den tyska branschmässan Bauma i april och vi kan lova att många av de nyheter som lanseras på Bauma kommer att visas på DEMCON. Att DEMCON och Bauma sammanfaller på samma år brukar vara ganska lyckat vad gäller nyhetsskörden och det har hänt förrut. Som vanligt finns både en inomhus- och utomhusdel på DEMCON och trots att mässan arrangeras några veckor senare i år så brukar utomhustemperaturen vara av ok under hela september. Har vi riktigt tur kanske vi får en Brittsommar i år.

 

Mässans sponsorer

Sedan några år tillbaka har mässan och det övriga arrangemanget sponsorer. Årets platinum-sponsor är Husqvarna Construction Products vilket är en sponsornivå som även omfattar DEMCON-kalaset och det Svenska Demoleringspriset. Våra två guldsponsorer är Pentruder AB och Bobcat Svenska AB. Bronssponsorer för mässan är Tyrolit och Jack Midhage AB. Kom ihåg att besöka sponsorernas montrar på mässan.

 

Många aktiviteter

Det händer mycket på och kring DEMCON i år. Under själva mässan arrangerar tillverkaren Tyrolit återigen den nordiska finalen i sin internationella håltagartävling Tyrolit Cutting Pro Competition. Då tävlar vinnarna från de nordiska länderna åter igen mot varandra för att kora vilka som kommer att delta vid finalen i Innsbruck i början av 2017. Det brukar bli en lyckad tillställning och den nordiska finalen hålls i ett tält på DEMCONs utomhusområde. Men inte nog med det. På kvällen torsdagen den 29 september arrangeras DEMCON-kalaset i Ballroom på Scandic Infracity som ligger vägg i vägg med mässhallen. Här brukar det vara högt i tak, bra stämning, god mat och underhållning. DEMCON-kalaset brukar räknas till det tillfälle då hela branschen får chans att festa lite tillsammans och bordsplatserna brukar gå åt ganska snabbt. I vanlig ordning delas det Svenska Demoleringspriset ut under middagen. Mer om priset och hur man anmäler sig presenteras i en separat artikel på sidan 51. Efter att mässan stängt på torsdagen arrangerar branschföreningen Håltagningsentreprenörerna sitt mingel i mässans entré. Traditionen började 2014 och blev mycket uppskattad. Denna gång anordnas minglet direkt efter mässan så att det inte inkräktar på mässans tid då många besökare prioriterar minglet. Öppettider för mässan är som vanligt 09.00 till 17.00 på torsdagen den 29 september och 09.00-15.00 på fredagen den 30:e.

www.demcon.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×