Jekko JF545 jobbar på hos AB Truck & Krantjänst

Publicerad 1/4 kl. 16:42

AB Truck & Krantjänst har 60 års erfarenhet i kranbranschen och har nu utvidgat sin maskinpark med en Jekko JF545.

”Det är en helt ny typ av maskin för oss, ett utmärkt utfyllnadskomplement. Främst lyft inom industri, maskinflyttningar och liknande. Kapaciteten öppnar upp helt nya möjligheter”, säger Martin Andersson.

 

JF545 gör stor skillnad

Martin Andersson jobbar för AB Truck & Krantjänst och tycker att det känns både kul och spännande att ha köpt den första svensksålda minikranen från Jekko.

“Vi har bara haft krantruckar tidigare, men kommer nu att kunna lyfta i snåriga utrymmen vilket vi inte alltid har kunnat med de redskap vi har sedan tidigare. Det är stor skillnad”, säger han

 

Nya jobbmöjligheter

Tidigare har AB Truck & Krantjänst fått tacka nej till vissa jobberbjudanden på grund av att de inte har haft den kapacitet som krävdes för uppdraget men har nu kunnat åta sig flera sådana jobb på grund av sin JF545. Bland annat har maskinen utfört två traversmontage och nyligen var de och monterade en balk i taket hos Volvo Powertrain.

“Volvojobbet är ett bra exempel där vi inte hade kunnat komma in med någon annan maskin som hade klarat av vare sig vikt eller höjd. Jekkon var väldigt bra lämpad då vi kunde ta korta lyfttag med jibben. Det gjorde att takhöjden inte längre var en begränsning.”

 

Säkerheten i första rummet

För Jekko är säkerheten alltid viktigast. De ser det som en av sina grundpelare att kunna erbjuda innovativa och högteknologiska lösningar utan att tumma på säkerheten. Något som Martin Andersson tycker märks av att använda deras JF545.

“Det sitter givare i de fyra stödbenen som känner av hur mycket du belastar dem. Om du fäller ut vissa stödben mer än andra kan du belasta dessa mer och maskinen visar väldigt tydligt hur mycket du får belasta varje ben. JF545 gör således en stor del av jobbet för dig. På så sätt kan du spendera mer tid på att arbeta och öka produktiviteten och effektiviteten på din arbetsplats. Du kan alltid lita på att din Jekko säger till om något är fel och kan därför känna dig helt trygg i att bara sätta igång att arbeta. Användarvänligheten och säkerheten går hand i hand med en Jekko.”

 

Unik spelpjäs på den svenska marknaden

De av Truck & Krantjänsts kunder som använt sig av deras Jekko är väldigt nöjda med vad den har kunnat leverera. Både arbetet som den utfört och kostnadseffektiviteten.

“Med en mobilkran kan det vara så att du får lyfta in grejer över tak och sen in i fabrik vilket är betydligt mycket dyrare än att använda JF545 då den är smidig, har lång räckvidd och hög lyftkapacitet och ofta kommer åt på många ställen och klarar av många lyft som du egentligen inte gör med någonting annat idag. Jag skulle säga att den är unik på den svenska marknaden”, säger Martin Andersson

 

Det här är JF545

“JF545 är en stark, smidig och användarvänlig minikran med en teleskopsbom med 3 sektioner. Den har automatisk och variabel geometrisk stabilitetskontroll, styrs följsamt med Scanreco radiokontroll och går att drivas både på diesel och helt på el. En minikran som bjuder på marknadens mest innovativa lösningar och framtidens möjligheter för dig idag.”

 

Enkel och följsam att använda

“Maskinen är väldigt fin att köra och kan styras från maskinen eller via radiokommunikation med ”låda på magen”. Det är fantastiskt smidigt att kunna styra alla funktioner på radiokontrollen. Sen är den väldigt mjuk i rörelserna och har ett jämnt tryck i pumparna”, säger Martin Andersson

www.jekkosverige.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×