Johan Lindqvist ny inköpsdirektör

Publicerad 25/5 kl. 11:23

NCC rekryterar Johan Lindqvist som ny inköpsdirektör.

Johan kommer närmast från Volvo Bussar AB och kommer att ingå i NCCs koncernledning. Johan tillträder sin nya tjänst senast i november 2021. Johan Lindqvist har arbetat med inköp under 20 år, närmast som inköpschef för Volvo Bussar ABs affärsenheter i Nordamerika och Mexico där han under några år också varit bosatt i Kanada. Liksom byggbranschen så domineras bussindustrin av offentligt upphandlade kundprojekt.

“NCCs verksamhet karaktäriseras av tusentals projekt som alla har sina unika behov av material och tjänster. Här spelar inköpskedjan en stor roll och en av våra viktigaste uppgifter framåt är att skapa en effektiv integration av dessa flöden i vår verksamhet. Johan Lindqvist kommer bidra med erfarenhet både som ledare och inköpsexpert för att driva det arbetet. Jag välkomnar honom till NCC”, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef NCC.

Johan Lindqvist tillträder senast i november 2021. Klaus Kaae, tillförordnad inköpschef, kommer vid tillträdet gå tillbaka till sin roll som senior rådgivare.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×