Kaesers nya standard inom 5m3-intervallet

Publicerad 1/4, 2019 kl. 16:49

En ny grunddesign, nya motorer som uppfyller europeiska och nordamerikanska avgasregleringar, en lättviktsversion, polyetylenglyftdörrar och ett brett utbud av alternativ, inklusive tryckluftsbehandling och generatorer för simultan produktion av tryckluft och el: Nya Mobilair M55 och M59 mobila kompressorer har allt.

Och tack vare pXv-kontrollen kan stora tryckområden täckas med ett och samma system.

Med pXy-kontrollen, känd från större Mobilair-modeller, påverkar det oändligt justerbara maximaltrycket (p) direkt flödeshastigheten (v). Tack vare detta flexibla styrsystem är det lika möjligt att använda en ventil med ett maximalt tryck på 7 bar eller utföra sandblästring på 10 bar. Tryckinställningen med den tidstestade Sigma Control Smart-regulatorn är enkelt och bekvämt - som systemstart. Där M55 och M59 skiljer sig i motorerna och försäljningsområdena:

M55 drivs av en Kubota-motor som uppfyller EPA Tier 4-utsläppsstandarden för Kanada och USA. M59 drivs av en Hatz-motor som också uppfyller stränga EU-utsläppssteg V-standarden. Dessutom är M59 tillgänglig i en version som väger mindre än 750 kg. Det tillåter ett chassi utan servicebroms. Föraren behöver inte ett särskilt släptillstånd och kan välja ett mindre släpfordon. Och när kompressorn anländer till byggplatsen är det lättare att koppla av och manövrera manuellt.

För att kompensera för extra vikt av det önskade dieselpartikelfiltret, samtidigt som Kaeser fortsatte att erbjuda en portabel kompressor med en tillval efterkylare och en tillräckligt stor bränsletank för en hel dags arbete på plats, antog Kaeser en ny metod för lätt konstruktion. Aluminium erbjuder viktbesparingar jämfört med polyeten utan förlust av robusthet eller långvarig värdetåterhämtning.

Naturligtvis är M59 också tillgänglig på förfrågan med ett chassi utrustad med en överskridningsbroms. Det används till exempel när användaren väljer en generator eller komprimerad luftbehandlingsutrustning med en filterkombination för oljfri tryckluft. För första gången hanteras ljudskyddet av guldvingardörrar gjorda av rotationsformad polyeten. I båda versionerna: Två stora måttvingarna ger perfekt åtkomst till alla serviceplatser.

www.kaeser.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×