Kärcher tar över tillverkare av redskapsbärare

Publicerad 16/6, 2020 kl. 15:13

Kärcher Group förvärvar GmbH Max Holder, en tillverkare av redskapsbärare. Varumärket Holder kommer att bevaras. Belos verksamhet i Tranås läggs ned och flyttas till nytt kompetenscenter i tyska Reutlingen.

Holder är sedan tidigare baserade i Reutlingen, där huvudkontoret kommer att expandera och bli ett nytt kompetenscenter för markvårds- och renhållningsmaskiner för hela Kärcher . Endast små anpassningar förväntas behöva göras i sammanslagningen med produkterna i Kärcher och Belos produktportfölj. Synergierna för FoU, produktion och inköp är enligt Kärcher väldigt goda.

I samband med detta kommer Belos verksamhet i Tranås att läggas ned och flytta till det nya kompetenscentret i Reutlingen. Flytten berör 13 stycken medarbetare, vilka blivit varslade. Verksamheten i Tranås kommer att fasas ut under hösten 2020.

Bakgrunden till sammanslagningen av de två varumärkena Kärcher och Holder är de stora synergierna inom sälj- och service samtidigt som sammanslagningen motiverar ökade investeringar inom produktsegmentet. I Sverige bygger de med gemensam kraft upp en kundfokuserad säljorganisation med möjligheten att erbjuda partners en produktportfölj och helhetslösning.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×