Komatsu presenterar Smart Quarry Site

Publicerad 16/11, 2023 kl. 11:04

Den som letar efter ett verktyg som kan förbättra produktiviteten och bränsleeffektiviteten vid arbete i gruvor, stenbrott och stora byggprojekt har snart en lösning.

Det handlar om ett verktyg som låter användaren övervaka och förbättra arbetsplatsens säkerhet i realtid samtidigt som användaren minskar övergripande utsläpp på platsen. Komatsu Europe meddela att sin kommande Smart Quarry Site allt-i-ett-lösning ger operatören allt detta, och mer därtill.

Komatsu planerar att släppa Smart Quarry Site i slutet av 2023, efter en förhandsvisning på Bauma 2022. Denna märkesagnostiska lösning fokuserar på sex huvudområden: säkerhet, platsstyrning, produktion, maskinhälsa, underhåll, bränsleförbrukning och CO2-utsläpp för stenbrottverksamhet och arbete vid stora civila byggprojekt.

Smart Quarry Site tillhandahåller realtidsdata för alla maskiner i maskinparken, dess laster och produktionshastigheter. Den hjälper användaren att öka säkerheten och produktionen samt minska driftskostnaderna genom att identifiera problem och flaskhalsar. Man kommer att kunna fatta snabba beslut som optimerar maskinparkens effektivitet.

”Smart Quarry Site” ger våra kunder inom segmenten gruvor, stenbrott och stora byggprojekt en kontinuerlig realtidsöversikt över varje maskins rörelse och skick samt möjliggör visualisering av möjligheter och mål för var och en”, säger Daniel Heussen, General Manager Business Transformation på Komatsu Europe. Han tillägger: ”Viktiga KPI:er, som last, bränsleförbrukning och maskinarbetstid, rapporteras så att platschefer fatta välgrundade beslut utan att behöva spendera timmar på att analysera rådata.”

Med ett unikt ID kan varje operatör logga in i systemet och få omedelbar information. Den inbyggda skärmen ger realtidsåterkoppling om aktuell last, materialtyp och destination.

Data kan utbytas mellan maskiner via ett meshnätverk av peer-to-peer-anslutningar. När en maskin befinner sig i ett område utan anslutning kommer data som delas på detta nätverk automatiskt att laddas upp när en av de mobila maskinerna återkommer inom räckvidd.

Tack vare detta meshnätverk kommer lastaren och tipptrucken att ansluta, vilket gör det möjligt för lastarens operatör att, vid varje cykel, optimera tipptruckarnas last.

De användarvänliga instrumentpanelerna och realtidsvyn underlättar snabb åtkomst till maskin- och produktionsinformation för all kontorspersonal. På ett ögonblick tillhandahålls nödvändiga detaljer och insikter om flera aspekter av arbetsplatsen, såsom säkerhet, produktion, tomgång, CO2 och bränsle samt maskinstatus.

Vill användaren ha en snabb översikt över ämnen som förkontroll eller produktion? Konfigurera rapport och tidpunkt så skickas den till sin inkorg enligt schemat.

www.sodhaak.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×