Kompakta dammsugare från Festool Smarta medhjälpare ute på fältet

Publicerad 18/12, 2018 kl. 10:03

Festool kompletterar sitt dammsugarsortiment med CT MINI I och CT MIDI I, två dammsugare utvecklade speciellt för mobil användning, med flera hjälpande funktioner.

De nya dammsugarna får plats i alla bilar och är enkla att transportera tack vare sin kompakta form och låga vikt. ”Att ha dammutsug under arbetet är mycket viktigt. Det skyddar hälsan och ger ett positivt intryck på kunderna. Dessutom måste man kunna se arbetsytan ordentligt för att få bra resultat. På moderna arbetsplatser blir det också allt viktigare att kunna vara mobil och flexibel”, säger Andreas Buck, produktchef för dammsugare på Festool.

De nya dammsugarna har en del praktiska funktioner. CT MIDI I för dammklass L och M med en behållarvolym på 15 liter är en av de minsta dammsugarna för hälsofarligt, M-klassat damm, medan den ännu kompaktare CT MINI I med en behållarvolym på 10 liter har utvecklats för L-klassat damm.

Alla modeller är utrustade med intuitiv touch-manövrering istället för vred, slät sugslang och en plan förvaringsyta för verktyg och arbetsmaterial. Förvaringsytan kan användas som sittplats. Den stora touch-panelen fungerar även med handskar och i smutsiga miljöer. Den släta sugslangen är enkel att rulla ihop och förvara i den stora slangdepån. Som sina föregångare har de nya dammsugarna SYSTAINER T-LOC-koppling så att man kan fästa och transportera sina SYSTAINRAR. Den nya kabelvindan med fällmekanism gör att man snabbt lindar upp kabeln och stuvar undan den.

Med den integrerade Bluetoothteknologin startar dammsugaren automatiskt via Bluetoothbatterier eller via fjärrkontroll. Den manuella rengöringen av huvudfiltret och filtersäcken återställer sugeffekten när filtret eller filtersäcken är igensatta, så att sugeffekten bibehålls och säcken fylls till 100 % innan den behöver bytas. Den automatiska sugslangsavkänningen gör att CTM MIDI I automatiskt ställer in sig på rätt sugslangsdiameter. De stora hjulen med robust stålaxel ger rörelsefrihet i det dagliga arbetet.

De nya kompakta dammsugarna finns ute i handeln från och med januari 2019.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×