Komprimera utsläppsfritt med Wacker Neuson

Publicerad 5/9, 2019 kl. 12:22

Wacker Neuson utökar möjligheterna till utsläppsfri komprimering med nytt uppladdningsbart batteri, vibratorplatta och ett bärbart högfrekvent stavvibratorsystem.

De nya produkterna innebär att man från och med nu endast behöver använda ett enda modulärt uppbyggt, uppladdningsbart litiumjonbatteri för tre stampar, tre vibratorplattor och en stavvibrator. Idén med ett enda kraftfullt batteri gör att det nu finns ett brett urval av Wacker Neusons lösningar för utsläppsfri komprimering. 

Wacker Neuson har i samarbete utvecklat det ergonomiska och ryggvänliga bärsystemet ACBe/IEe med ett batteri för en bärbar zero emission stavvibrator med elmotor. På detta sätt kan man arbeta både oberoende och trådlöst. Inte heller behöver man lägga ned tid och kraft på att flytta omkring omformaren när man rör sig till olika användningsplatser. Under hösten 2019 kommer stavvibratorn med batteriryggsäcken, i samband med lanseringen på marknaden, att kunna beställas i två slanglängder (1,5 och 3 meter) tillsammans med vibratortuber i tre olika diametrar (38, 45 och 58 millimeter). 

När det gäller användning i diken, inuti byggnader och i bullerskyddade zoner har Wacker Neuson med den batteridrivna stampen AS60e utökat sitt utbud till sammanlagt tre stampar med elmotorer: Den mindre modellen AS30e är en specialstamp för komprimering av rörgravar eller intill känsliga fundament, medan den större stampen AS50e liksom den nya AS60e används för alla traditionella stamparbeten. Komprimeringseffekten motsvarar alltid den effekt man får av bensindrivna stampar i samma storleksklass. Eftersom det inte bildas några utsläpp behöver man inte längre bekymra sig om några strikta bestämmelser, till exempel för byggarbetsplatser i stadsmiljö. Ytterligare en fördel är de låga driftskostnaderna: Då man använder ström i stället för bensin går det att spara cirka 55 procent av energikostnaderna. Motorn är dessutom fullständigt underhållsfri och man behöver inte ägna tid och kraft åt alla typiska underhållsinsatser som krävs för traditionella stampar, som exempelvis med förgasaren. 

Wacker Neusons nya batteridrivna vibratorplatta 2560e har en arbetsbredd på 600 mm och kan användas för vibration av marksten samt traditionella komprimeringsinsatser på granulärt underlag. Dessutom underlättas arbetsinsatser inomhus och i flera andra utsläppskänsliga zoner, som i djupa diken och tät bebyggelse. Den batteridrivna vibratorplattan kan även med fördel användas vid arbeten i vattenskyddsområden, eftersom det inte är tillåtet att använda förbränningsmotorer i dessa områden.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×